EXTERNEPOLITICĂ

Cutremur politic în Bulgaria: un partid important a părăsit coaliția de guvernare; premierul, acuzat că a promis că va ridica veto-ul asupra Macedoniei de Nord

Partidul „Există un Astfel de Popor” (ITN) a părăsit coaliţia de guvernământ din Bulgaria. Liderul partidului, Slavi Trifonov, a făcut anunţul printr-un mesaj video, informează RADOR.

„Ieşim de la guvernare. De astăzi, retrag miniştrii ITN şi pun capăt acestei coaliţii şi acestei agonii”, a subliniat Trifonov. Liderul ITN a anunţat că partidul său va susţine bugetul doar în partea aferentă veniturilor.

„Prim-ministrul Kiril Petkov (n. r.: foto) duce o altă politică externă, una diferită de cea a Ministerului de Externe, diferită de Adunarea Naţională, diferită de cea declarată în cadrul Consiliul Consultativ de Securitate Naţională. Premierul a promis diverşilor lideri din Europa şi din lume că va ridica veto-ul asupra Macedoniei de Nord şi face tot posibilul pentru ca acest lucru să se întâmple, deşi o mare parte a cetăţenilor bulgari doreşte ca Macedonia de Nord să îndeplinească acordul dintre cele două ţări. Kiril Petkov nu respectă în mod grosolan, necruţător şi unilateral acordul de coaliţie semnat. Macedonia de Nord este o parte importantă a istoriei şi sufletului nostru şi nimeni nu are dreptul de a lua decizii unilaterale împotriva voinţei poporului bulgar. Aceasta se numeşte trădare naţională”, a subliniat liderul ITN.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button