POLITICĂ

Dan Andronic: Coldea i-a dat lui Tapalagă legile Securității. Azi, Tapalagă îl “atacă” pe Coldea

Coldea i-a dat lui Tapalagă legile Securității. Azi, Tapalagă îl “atacă” pe Coldea. Ca să-l acopere. De frica lui Iohannis. Culmea Securității: un acoperit acoperă un fost șef al acoperiților. De ce scriu asta? Ca să înțeleagă că nu le-a ieșit acoperirea…”, a scris pe Facebook directorul Evenimentului Zilei, Dan Andronic.

Reamintim că G4media a publicat proiectele legilor Securității.

Ce scria Dan Tăpălagă despre Klaus Iohannis

”Cineva, și știm cine, a considerat că e bine să le dea pe surse. E o eroare majoră, oamenii sunt îngrijorați”, a declarat, marți, șeful statului. Deci, președintele țării este foarte preocupat, la fel ca ”oamenii” din servicii, căci ei sunt autorii proiectelor de lege, că s-a aflat. Nu-l doare pe el prea tare de conținut. Acolo a rezolvat-o din vârful buzelor: ”Dacă anumite abordări din primul draft nu sunt corecte, vor fi corectate. Nu își dorește nimeni o restaurație a vechii Securități”. O fi rău, n-o fi, mai vedem.

Dar grija lui este numărul unu să ne avertizeze public, să transmită o amenințare subtilă că este cu ochii pe G4Media.ro și, eventual, pe sursele noastre. Cum își permite un șef de stat dintr-o țară UE să chestioneze sursele unui site de știri independent? Cât de aroganți au ajuns președintele și ”oamenii” lui dacă au ajuns să amenințe în gura mare presa și sursele ei?

Repet, acesta reprezintă un act de poliție politică, un atac grav la libertatea presei lansat de cel mai puternic om din stat, având în spate un aparat de forță care i-a pus la dispoziție în mod ilegitim, ilegal și nejustificat informații despre sursele unor ziariști. În orice stat democratic, șeful serviciului secret care a spionat jurnaliști încercând să le afle sursele trebuie demis urgent. Acestea sunt fapte de o gravitate extremă în orice democrație.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button