POLITICĂ

Fostul șef al SIE: „România nu mai există pentru Occident. Nu ne mai consultă nimeni”

Epoca în care România era considerată un reper în regiune pentru partenerii occidentali și consultată în marile manevre geopolitice a apus de ani bun. Afirmația amară aparține fostului șef al SIE, generalul Silviu Predoiu, care pune verdictul dur: ”Noi nu mai existăm”.

În contextul invaziei din Ucraina, fostul cap al spionajului spune, la Marius Tucă Show, că ”România ar trebui să se implice mai mult, trebuia s-o facă demult, la nivel regional. Dar nu poți să-ți câștigi credibilitatea, hodoronc-tronc, acum. Noi am pierdut ani de zile. Au fost niște ani în care nicio evoluție în zonă nu se desfășura fără să fie consultată România. Despre revoluția portocalie din Ucraina, despre evoluțiile din Moldova…

Eram consultați pentru că eram considerați cineva care se pricepe și înțelege mai bine decât partenerii occidentali, cultura, specificitățile, accesul la informații și așa mai departe. Nu ne mai consultă nimeni. Pentru că nu mai existăm.

Mai zice câte un domn că România probabil că ar trebui să se implice în ce se întâmplă în Ucraina. Nu avem credibilitatea pentru a ne implica, decât dacă scoatem din mânecă vreo super soluție la care nu s-a gândit nimeni. Chiar nu-mi trece nimic prin cap. Dar altfel, nu avem credibilitatea pentru a ne implica vreun fel sau altul” afirmă Predoiu.

Comentează

Back to top button