POLITICĂ

În România s-a constituit un „pol conservator”, format din Alianța pentru Unirea Românilor și Alianța Național Țărănistă

Alianța pentru Unirea Românilor, alături de Alianța Național Țărănistă s-au aliat pentru a forma primul „pol conservator” din România, se arată într-un protocol semnat de cele două părți, trimis redacției R3media.

„Elementele principale ale doctrinei noastre sunt libertatea și demnitatea umană, credința și morala creștină, dreptatea, tradiția, dezvoltarea organică, ierarhia și autoritatea, continuitatea socială, unitatea și suveranitatea națională, patriotismul luminat, familia, solidaritatea între generații, economia de piață, dreptul de proprietate și democrația autentică.

În virtutea principiilor și valorilor care stau la baza activității lor, Părțile semnatare condamnă în mod ferm orice formă de extremism, indiferent de sorgintea acestuia, precum și orice alte forme de manifestare politică sau socială care fac apologia sau propagă xenofobia și antisemitismul, violența, intoleranța, ura rasială sau socială, folosirea forței sau amenințarea cu folosirea forței în relațiile internaționale”, se arată în textul protocolului semnat de cele două formațiuni politice.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Să nu trăim în minciună. Un manual pentru disidenții creștini, de Rod Dreher, vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

Cele două părți vorbesc, în document, și despre scopul electoral al acestui pol, întărind argumentul privind legăturile valorice dintre cele două partide.

Hrănește bine(le)! Cumpără suplimentul alimentar Etamynis (alergie la praf, polen, venin) și vei contribui la susținerea siteului R3media.

„Scopul prezentului Protocol este fondarea unei platforme politice de colaborare a partidelor românești de orientare conservatoare și creștin-democrată, care împărtășesc valori și principii comune și care să constituie o alternativă autentică de dreapta la actuala guvernare, precum și la partidele și formațiunile politice autointitulate de dreapta, platformă menită să genereze un autentic Pol Conservator.

Obiectivul Polului Conservator este promovarea valorilor și politicilor conservatoare în viața politică românească, prin politici coerente în interesul și sprijinul românilor. Scopul electoral al Polului Conservator este acela de a genera o construcție electorală care să câștige alegerile din anul 2024, ducând astfel la renașterea morală, socială și economică a României, precum și la impunerea României ca lider regional și ca partener demn și ferm în dialogul euro-atlantic”, se arată în document.

Citești și ajuți! Cumpără cartea: Dacă Dumnezeu nu ar exista de G.K. Chesterton vei contribui la susținerea libertății ideilor și implicit, a siteului R3media.

„Nu întâmplător lansăm acest proiect de coagulare a forțelor patriotice, antisistem, într-o zi în care în Parlamentul României s-a votat cu nerușinare mărirea beneficiilor salariale pentru parlamentari și alți demnitari. Fără o reformă substanțială a instituțiilor statului, România va intra în faliment. Pornim un proiect de unificare a partidelor, a asociațiilor și a personalităților care nu au fost părtașe la jaful național din ultimii 32 de ani. În fiecare săptămână, Alianța pentru Unirea Românilor își va prezenta public partenerii, în vederea alegerilor care urmează: locale, parlamentare, europarlamentare și prezidențiale. Vrem ca opinia publică să-i cunoască pe acești oameni valoroși și integri, pentru a lăsa timpul rămas până la alegeri să probeze bunele lor intenții. Fac un apel către toate personalitățile, asociațiile, fundațiile și partidele să ne dăm mâna, în primul rând cei care împărtășesc aceleași valori conservatoare, patriotice, creștin-democrate și, pe termen mediu, inclusiv cei care reprezintă alte curente politice. A trecut vremea romantismului. De acum înainte, trebuie să coagulăm toate energiile existente în societatea românească și să dăm țării o altă perspectivă”, a declarat președintele AUR George Simion.

„Vrem să constituim un Pol Conservator, o platformă de dreapta autentică prin care să oferim o alternativă reală de guvernare acestei țări care, de 32 de ani, ar fi trebuit să fie condusă de dreapta și este condusă numai de stânga – și mă refer inclusiv la partidele care pretind că sunt de dreapta, dar au politici de stânga îndreptate împotriva poporului român. Vom continua discuțiile și cu alți posibili parteneri și credem că ele vor fi încununate de succes și vor duce la ceea ce cu toții ne dorim: victoria dreptei reale conservatoare în România”, a afirmat liderul grupului AUR din Senat, Claudiu Târziu.

„Scopul nostru este să salvăm țara de la dezastru. Apelul pe care și eu îl lansez astăzi, atât foștilor mei colegi țărăniști din PNȚCD, cât și celorlalte formațiuni politice, este să se gândească la momentul 1996, când o alianță de partide a câștigat alegerile. Acest lucru se poate întâmpla și este calea spre normalitate”, a subliniat președintele Alianței Național Țărăniste Radu Ghidău.

La Polul Conservator va putea adera orice formațiune politică, în baza deciziei părților, în conformitate cu deciziile forurilor de conducere ale formațiunilor semnatare ale Protocolului.

În luna mai, premierul maghiar Viktor Orban a declarat că Europa și SUA trebuie să fie recucerită de conservatori în 2024.

„Liberali progresiști, neomarxiști, oameni finanțați de George Soros și promotori ai societăților deschise (…) vor să anihileze modul de viață occidental pe care voi și noi îl îndrăgim atât de mult.

Trebuie să ne coordonăm mișcările de trupe în perspectiva marelui test care ne așteaptă, 2024 va fi un an decisiv. Trebuie să recucerim instituțiile de la Washington D.C. și Bruxelles”, a declarat premierul ungar.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button