POLITICĂ

Ion Iliescu va rămâne fără certificatul de „luptător la Revoluție”

Fostul președinte Ion Iliescu va rămâne fără certificatul de revoluționar. Secretariatul de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor împotriva Regimului Comunist instaurat în România, instituție aflată îin subordinea Guvernului, a decis să-i retragă lui Ion Iliescu titlul de luptător la Revoluție.

Secretariatul de Stat pentru Revoluționari a hotărât, într-o ședință din 31 mai, să înceapă procedurile pentru a-i fi retras certificatul de luptător pentru victoria Revoluției din decembrie 1989 fostului președinte Ion Iliescu.

Decizia a fost luată în unanimitate, după ce a fost depusă o solicitare din partea Asociației 21 Decembrie 1989, au fost verificate documentele și s-a constatat că Ion Iliescu nu a întrunit condițiile pentru obținerea acestui certificat, potrivit Secretariatului de Stat pentru Revoluționari.

Comisia care a luat această decizie, în unanimitate, spune că a constatat, atât din CV, cât şi din materialele de presă, că Ion Iliescu a deţinut funcţii de conducere în Partidul Comunist Român, ceea ce îl face incompatibil cu statutul de luptător în Revoluţie. conform Legii recunoştinţei pentru victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989.

Membrii comisiei au decis declanșarea procedurii administrative de anulare a certificatului de revoluţionar al lui Ion Iliescu în instanţa de contencios administrativ.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button