ANCHETE

Ce spune inginerul care a supervizat reabilitarea și construcția marilor pasaje din Capitală despre prăbușirea podului din Neamț: „Acolo vorbim de prostie dusă la rang de artă”

Marius Coaje, inginerul care a supervizat reabilitarea și construcția marilor poduri din Capitală, printre care Ciurel, Doamna Ghica, Grant și Nicolae Grigorescu, a analizat, pentru Gândul, situația dramatică din Neamț, de la Luțca, acolo unde joi s-a prăbușit un pod reabilitat. Potrivit specialistului, toți cei care au fost implicați în reabilitarea construcției se fac vinovați de acest dezastru.

„Acest pod exista de mulți ani, iar atunci când intervii asupra unei construcții deja existente, trebuie să faci o expertiză tehnică prin care să ți se spună ce ai de făcut, îți dă niște soluții, iar de acolo pleci mai departe cu încă un proiect tehnic.

Ca atare, din expertiza tehnică trebuia să reiasă faptul că podul trebuia consolidat, iar cei de la firma care a lucrat acolo au precizat că ei au făcut doar o reabilitare, adică doar au vopsit puțin pe acolo, și că nu au lucrat la structura de rezistență. Toată lumea a greșit! Acolo trebuia făcută clar consolidare”, a declarat Marius Coaje pentru Gândul.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button