POLITICĂ

Premierul Ciucă a trimis armata să repare podul baronului PSD, Ionel Arsene

Premierul Ciucă a dat ordin celor de la MApN să refacă podul de la podul Luţca. Amintim că podul de peste râul Siret, între localităţile Sagna şi Luţca, județul Neamț, s-a prăbușit joi. Un camion și o autoutilitară erau pe pod în momentul prăbușirii.

Nicolae Ciucă a dispus ca Ministerul Apărării Naționale să înceapă lucrările pentru a găsi o soluție în zona afectată de surparea podului peste Siret în județul Neamț.

„Premierul a dispus ca MApN să înceapă lucrările pentru a găsi o soluție în zona afectată de surparea podului peste Siret în județul Neamț. Prim-ministrul a cerut tragerea la răspundere a tuturor celor responsabili, vinovați, pentru ca atât cetățenii din zona afectată, cât și cei care tranzitează zona să nu fie afectați. MApN lucrează în regim de urgență pentru a restabili transportul în zonă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru.

Podul peste râul Siret, reabilitat integral în urmă cu 8 luni, s-a prăbușit

Podul peste râul Siret dintre localităţile Luţca şi Sagna care fusese reabilitat integral în urmă cu 8 luni, s-a prăbuşit, joi, în timp ce pe el treceau un autocamion şi o autoutilitară. Șoferul autocamionului a fost rănit, fiind scos din autovehicul de oamenii aflați la fața locului.

La inaugurarea acestui pod, într-o postare din 13 noiembrie 2021, Ionel Arsene le garanta nemțenilor că acest pod va fi utilizat zeci de ani fără nicio problemă.

”Zilele trecute s-a făcut testul de rezistență pe pod și avem garanția că rezistă unei greutăți de 340 de tone, dispusă după o anumită schemă de încărcare, dar, analizând practic, niciodată nu se va putea găsi pe el o asemenea încărcătură. Măsurătorile, realizate sub acțiunea sarcinilor statice și dinamice, au dus la concluzia că podul și structura consolidată în ansamblu, prin folosirea fibrelor de carbon și a materialelor speciale, au avut un comportament normal și acest obiectiv reabilitat de către Consiliul Județean Neamț poate fi folosit în condiții de siguranță.

Garanții date în trecut că totul este cât se poate de bine

Primăvara trecută podul a intrat în reparații capitale, pentru că nu a fost modernizat niciodată de când a fost construit, adică de mai bine de 50 de ani, și nu mai prezenta siguranță în exploatare.

Dragi nemțeni, vă garantez că zeci de ani podul de la Luțca nu va mai reprezenta vreo problemă pentru participanții la trafic!”, spunea Ionel Arsene, în noiembrie 2021.

După ce podul s-a prăbușit, Ionel Arsene s-a răzgândit și arată că, de fapt, mai trebuiau efectuate teste de siguranță, iar recepția lucrărilor nu fusese încheiată.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button