Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
POLITICĂ

Președinta CSP și alți doi membri au formulat opinii separate în CSP: Dragalin nu ar întruni condițiile pentru funcție

Câștigătoarea concursului pentru funcția de Procuror-șef al Procuraturii Anticorupție, Veronica Drăgălin, precum și alți candidați nu ar fi întrunit condițiile necesare de participare. Membrul Consiliului Superior al Procuraturii Eduard Varzar a declarat la ședința din 30 mai că în timp ce unii au fost excluși pe un anumit criteriu, alții au trecut în următoarea etapă având aceleași lacune.

„Nu este clar dacă diploma prezentată de dumneaei de Juris Doctor corespunde și diplomei de master și diplomei de licență cumulativ. În opinia mea ea a prezentat un alt act de studii în domeniul dreptului, echivalent cu cele două probabil, dar asupra corespunderii echivalării acesteia trebuie să se expună o structură abilitată. Noi avem în Republica Moldova o subdiviziune a ministerului Educației care realizează această procedură. În cazul doamnei Drăgălin este neclară corespunderea ei a acestui criteriu de deținere a unei diplome corespunzătoare”, a declarat Varzar la ședința din 30 mai menționând că este nevoie ca dosarele să fie remise pentru verificare și corectare.

„Ca și în cazul doamnei Drăgălin, avem mai mulți participanți cu copii ale documentelor de studii neidentificate”, a declarat acesta.

În timpul prezentării lui Eduard Varzari a intervenit ministrul Sergiu Litvinenco, sugerându-i raportorului să finalizez mai curând prezentarea, „din lipsă de timp”.

Președinta CSP Angela Motuzoc, Eduard Varzar, Inga Furtună vor prezenta opiniile separate odată cu publicarea deciziei.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button