EXTERNE

„Ne bat, nu ne hrănesc, ne fură copii”. Primarul din Mariupol a povestit cum rușii iși bat joc de oameni

Rușii au creat astfel de condiții în Mariupol încât localnicii să nu poată călători pe teritoriul controlat de Ucraina. Mariupolenii sunt nevoiti sa treaca prin filtrare, timp in care oamenii nu sunt hraniti si batjocoriti.

Primarul Mariupolului, Vadim Boychenko, a vorbit despre acest lucru într-un interviu acordat Canalului 24.

Potrivit acestuia, centrele de filtrare sunt echipate astfel încât o persoană să nu poată pleca. Puteți conduce doar spre Rusia.

„Nașa mea, de exemplu, a așteptat o lună pentru filtrare spre Rusia, pentru că nu au lăsat-o să iasă aici. Cecenii au luat-o cu forța de la școala nr. 56 și au adus-o la Bezymennoe, unde a așteptat o lună pentru filtrare. de acolo. în Ucraina. Au fost abuzați, nu au fost hrăniți. Nu au avut anumite condiții și au trecut foarte mult timp prin această filtrare”, a împărtășit primarul.

Potrivit lui Boycenko, invadatorii au deschis patru tabere de filtrare. Nu sunt toate în Mariupol, ci în jurul lui.

„Vă voi spune un exemplu. Unul dintre conducătorii întreprinderii, împreună cu soția sa și un copil mic, a fost deportat cu forța în acea parte. L-au ținut în brațe pe acest copil. Rușii se uită la aceste liste pe care acești oameni. sunt si vezi ca au un copil mai mare.Si fiica cea mare lucreaza in organele de ordine.

Au văzut asta și au spus: „Tu ai crescut un nazist și noi luăm acest copil al tău ca să nu crești un alt nazist”. Au luat-o, dar tatăl ei s-a aruncat în luptă. Rușii l-au bătut sever și apoi au dat-o pe această fiică”, a spus Boychenko.

El a spus că ocupanții își bat joc de oamenii care pleacă. „Adică, dacă vor să meargă în Ucraina, este aproape imposibil. Dacă ești angajat de stat sau municipal, atunci te tratează așa”, a spus el.

Situația de la Mariupol
Invadatorii ruși închid și împușcă voluntari și oficiali ucraineni în regiunea Mariupol. În special, instanța falsă a „DPR” l-a condamnat pe șeful uneia dintre așezările Azov la 10 ani de închisoare. În plus, cel puțin un funcționar public a fost executat prin execuție.

În plus, oamenii din Mariupol sunt în pericol de moarte nu doar din cauza bombardamentelor. În oraș există pericolul de a prinde holeră, dizenterie sau E. coli din cauza lipsei centralizării alimentării cu apă și a canalizării, descompunerii a mii de cadavre sub dărâmături, deficitului catastrofal de apă potabilă și alimente.

Această amenințare a fost declarată și de managerul de incidente al Organizației Mondiale a Sănătății din Ucraina, dr. Dorit Nițana. Potrivit acestuia, la Mariupol ocupanții au restabilit parțial alimentarea cu apă, dar din cauza avariilor semnificative și frecvente la conducte, apa potabilă este amestecată cu murdăria din canalizare, ceea ce are consecințe negative grave.

Medicul-șef sanitar al Ucrainei, Igor Kuzin, se teme de asemenea că ar putea izbucni o epidemie de holeră în orașele în care au loc ostilități active, deoarece infecția are loc prin apă murdară.

Comentează

Back to top button