POLITICĂ

Sorin Stati face dezvăluiri ”bombă” din sistemul justiției despre Deputatul PAS, Igor Chiriac și Procurorul General, Dumitru Robu

Dezvăluirile exclusive făcute de fostul director al companiei de stat MoldATSA, Sorin Stati, vor provoca un adevărat cutremur la Procuratura Generală, dar și în majoritatea PAS. Stati vine cu acuzații grave în adresa PG interimar, Dumitru Robu și se întreabă cum Igor Chiriac a ajuns să reprezinte partea curată a societății.

”Dumitru Robu cu prietenul lui, alt procuror, feciorul unui judecător, împreună cu un șef de poliție, umblau la antreprenorii cu care întreprinderea avea contracte de achiziție și cereau 5-10% din suma contractelor, motivând că ei sunt responsabili în Procuratură și pentru a nu organiza controale și dosare trebuiau să plătească. Eu am fost la șeful lor și am discutat, am încercat să discut de câteva ori cu acești doi *, dar în zadar. Dima era tare atent, deobicei îl trimitea pe al doilea procuror, am scris denunț și la PG și la SIS, dar nimic. Eu știu ce sume au luat și ce dosare au clasat pentru aceste sume”, a citat Natalia Morari un mesaj transmis de către Sorin Stati.

Natalia Morari a reamintit că după mai multe dezvăluiri făcute de Sorin Stati, fostul director al companiei MoldATSA, s-a ales cu mai multe dosare penale, pe care însă, le-a câștigat în instanța de judecată, ceea ce dovedește că toate dezvăluirile s-au adeverit.

În direct, a intrat și Sorin Stati, care nu a deschis prea multe paranteze, dar i-a promisi Nataliei Morari că va veni neapărat la emisiunea moderată de jurnalistă și a oferit câteva detalii despre dezvăluirile incendiare care vor fi prezentate în următoarea săptămână.

”Pentru a evita anumite probleme și situații neplăcute, trebuie să pun la punct anumite aspecte juridice și de asta am decis pentru întreprinderea anumitor acțiuni, eu pot să mă prezint la emisiune și să vorbesc despre toate circumstanțele. Din acea conversație pe care am avut-o cu dumnealui, cu exponentul guvernării. Asta a avut loc atunci când dumnealui era procuror. Asta a fost ceva timp după numirea lui Robu în funcția de procuror general interimar și eu m-am expus nu doar în privința dumnealui. Un aspect care mi-a scăpat mie, aflarea pe listele PAS a lui Igor Chiriac. Pe mine m-a mirat foarte tare că acolo el reprezintă partea curată a societății”, a comunicat Sorin Stati.

Amintim că Sorin Stati este fostul director al companiei MoldATSA și persoana care din 2019 a început să dezvăluie despre schemele de contrabandă cu țigări, cu alcool etilic, pentru care s-a ales cu dosare penale și multe procese de judecată. Deși a sesizat de nenumărate ori instituțiile statului, acesta nu a fost auzit.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button