EXTERNE

Vrăji anti-Putin. Păpuși cu figura președintelui rus, prinse în cuie pe copaci din Japonia

Invazia rusă a declanșat un val mondial de indignare și nu puține sunt vocile care au cerut asasinarea președintelui Vladimir Putin. Japonezii, însă, dorindu-i moartea, apelează la vrăji, relatează The Times.

Poliția din prefectura Chiba, la est de Tokyo, a demarat o anchetă după ce păpuși de paie cu chipul lui Vladimir Putin au fost găsite în sanctuarele șintoiste din apropierea orașului Matsudo.

Sprijinul pentru Ucraina și revolta față de invazie sunt larg răspândite în Japonia, dar localnicii sunt indignați de pagubele cauzate de cuiele bătute în copacii sacri.

De luna trecută, pe terenul a cel puțin zece sanctuare au fost găsite păpuși, aparent opera aceleiași persoane. O păpușă găsită la Altarul Mikazuki din Matsudo a fost bătută în cuie pe un arbore sacru de castanopsis, însoțită de un bilet pe care scria: „Vladimir Putin, născut la 7 octombrie 1952. Rugați-vă pentru exterminarea lui”.

Camera de securitate a surprins un bărbat intrând în altar după-amiaza purtând în geantă ceva ce părea a fi o păpușă de paie.

Folosirea păpușilor în ritualuri de blestem datează din secolul al VI-lea în Japonia, conform cronicilor antice.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button