SOCIAL

Aglomerație mare la punctele de trecere a frontierei. Sunt cozi de 20 de kilometri la vama Siret.

Este aglomerație mare la punctele de trecere a frontierei din nordul, dar și din sudul țării. Camioanele și vehiculele de mare tonaj care vor să iasă din țară prin Vama Siret ajung să aștepte și 900 de minute pentru a trece granița. Aglomerație este și la punctele de trecere a frontierei către Bulgaria, în contextul mini-vacanței de Rusalii și nu numai. Ce trebuie să știe cei care intră și ies din țară zilele acestea.

Aglomerație la mai multe puncte de trecere a frontierei
Vama Siret a început să se aglomereze încă de la izbucnirea războiului din Ucraina, iar tendința se menține în continuare. Chiar dacă fluxul de refugiați nu mai este așa de mare, în continuare trec granița multe camioane cu ajutoare care merg în zonele de conflict și care se întorc apoi goale.

Așa se face că, potrivit Poliției de Frontieră, camioanele așteaptă ore în șir pentru a ieși din țară și pentru a intra în România. Duminică, 12 iunie, timpii de așteptare ajung și la 900 de minute pentru ieșire, respectiv 120 de minute pentru intrare. Vama Siret este cea mai aglomerată din nordul țării. Pentru intrarea în țară sunt deschise cinci artere, iar pentru ieșirea din țară – două.

Și în alte puncte de trecere a frontierei este aglomerat pentru camioane. La Galați, de exemplu, se așteaptă peste 400 de minute pentru a ieși din țară și 90 pentru a intra. La Isaccea, camioanele stau la coadă 300 de minute să iasă din România și 150 de minute să intre.

Vara se intensifică traficul rutier prin punctele de trecere a frontierei din sudul țării, mulți români trecând vama zilnic în Bulgaria, fie pentru a rămâne acolo pentru vacanță, fie pentru a tranzita țara. Și cei care merg în Turcia și Grecia trec, inevitabil prin Bulgaria, așa că timpii de așteptare la graniță cresc considerabil.

MAE le recomandtă românilor să folosească toate punctele de trecere a frontierei, pentru a nu se aglomera unul singur. Cei care vor să treacă în Bulgaria o pot face pe la Giurgiu-Ruse, Calafat–Vidin, Negru Vodă–Kardam, Vama Veche–Durankulak, Lipniţa–Kainardja şi Dobromir–Krushari (ultimele două puncte cu orar de funcţionare 08:00-20:00, pentru autovehicule cu masa totală admisă de până la 3,5 t), Ostrov–Silitra, Bechet–Oryahovo (ferry), Turnu Măgurele–Nikopol (ferry) şi Zimnicea–Svishtov (ferry) (ultimele două puncte de frontieră cu program de funcţionare 08:00-20:00).

De asemenea, românii care călătoresc în afara țării sunt sfătuiți să se înarmeze nu numai cu răbdare, ci și cu combustibil suficient, apă, alimente și să plătească vinietele și taxele de drum în format electronic.

Comentează

Back to top button