EXTERNE

„Rusia are o hemoragie de milionari” din cauza regimului lui Putin / Destinațiile favorite

Peste 15.000 de milionari sunt așteptați să părăsească Rusia în acest an, deoarece cetățenii bogați întorc spatele regimului lui Vladmir Putin după invazia din Ucraina, potrivit unei analize a datelor privind migrația, scrie The Guardian.

Aproximativ 15% dintre rușii cu peste 1 milion de dolari în active se așteaptă să emigreze în alte țări până la sfârșitul anului 2022, potrivit proiectelor bazate pe datele privind migrația realizate de Henley & Partners, o firmă cu sediul la Londra care acționează ca intermediar între super-bogați și țările care le vând cetățenia.

„Rusia are o hemoragie de milionari”, a declarat Andrew Amoils, șeful departamentului de cercetare al New World Wealth, care a compilat datele pentru Henley.

„Persoanele înstărite au emigrat din Rusia într-un număr în creștere constantă în fiecare an în ultimul deceniu, un semn de avertizare timpurie cu privire la problemele actuale cu care se confruntă țara.

Și milionarii ucraineni pleacă
Din punct de vedere istoric, prăbușirile majore ale unei țări au fost de obicei precedate de o accelerare a emigrării persoanelor bogate, care sunt adesea primele care pleacă, deoarece dispun de mijloacele necesare pentru a face acest lucru.”

Se preconizează că Ucraina va suferi cea mai mare pierdere de persoane cu avere netă mare (HNWI) ca proporție din populația sa, 2.800 de milionari (sau 42% din toți HNWI din Ucraina) urmând să părăsească țara până la sfârșitul anului.

Destinațiile favorite
În mod tradițional, cei mai bogați din lume s-au mutat în SUA și Marea Britanie, dar Henley a declarat că se așteaptă ca Emiratele Arabe Unite să le depășească ca destinație numărul unu pentru emigranții milionari.

„Marea Britanie și-a pierdut din aura de țară a bogaților, iar SUA devine în contextul războiului tot mai puțin atractivă pentru bogații lumii, fiind de așteptat ca Emiratele Arabe Unite să le depășească prin atragerea celor mai mari fluxuri nete de milionari la nivel global în 2022”, a declarat Henley în raportul său, care se bazează pe „urmărirea sistematică a tendințelor de migrare a averilor private internaționale”.

Se așteaptă ca aproximativ 4.000 de milionari să se mute în EAU până la sfârșitul anului, devansând Australia, care se așteaptă să atragă aproximativ 3.500, Singapore (2.800) și Israel (2.500).

Se așteaptă, de asemenea, ca un număr mare de milionari să se mute în Malta, Mauritius și Monaco.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button