ACTUALITATE

Scholz respinge criticile privind presupusa lentoare a livrările germane de arme către Ucraina

Cancelarul german Olaf Scholz a respins luni criticile conform cărora Germania este prea lentă în livrările de armament greu către Ucraina.

„Vom livra toate armele pe care le-am aprobat”, a declarat Scholz, adăugând că a fost nevoie mai întâi ca forţele ucrainene să fie instruite în folosirea armelor, relatează agenția germană DPA, citată de Agerpres.

„Este vorba de echipament foarte greu. Trebuie să poţi să îl foloseşti, trebuie să fii antrenat pentru asta”, a declarat Scholz, adăugând că soldaţi ucraineni sunt în prezent instruiţi în Germania în acest scop.

Ambasadorul Ucrainei în Germania, Andrii Melnik, a făcut apel din nou luni la Berlin să accelereze livrarea de arme. „Este dezamăgitor că livrările de arme din Germania ajung extrem de lent”, a spus el pentru DPA.

Între timp, Scholz a refuzat să confirme relatările conform cărora ar urma să se deplaseze joi la Kiev, alături de preşedintele francez Emmanuel Macron şi de premierul italian Mario Draghi.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button