SOCIAL

Trucul pentru a coace cartofii în doar 7 minute, fără a porni cuptorul

Puteți petrece 15 minute încălzind cuptorul și alte 60 de minute așteptând să se coacă cartofii, sau îi puteți avea gata în doar 7 minute, fără alte griji. Depinde doar de dumneavoastră ce alegeți.

Este deja vară, iar zilele sunt destul de călduroase, fără să mai fie nevoie de ”ajutorul” cuptorului aprins. Acesta este motivul pentru care cuptorul cu microunde este o alternativă perfectă pentru a obține o cină decentă, într-un timp extrem de scurt.

Cum procedăm
Mai întâi va trebui să spălați foarte bine cartofii, mai ales dacă vă place să îi mâncați cu tot cu coajă.

Cu o furculiță, străpungeți cartoful de jur împrejur. Acest lucru ajută la eliminarea aburului în timpul procesului de încălzire pentru a preveni o ”explozie” a cartofilor în cuptorul cu microunde. Ajută cartoful, totodată, să capete o textură mai pufoasă atunci când este gătit. Este un pas important, așa că nu săriți peste el! Dacă vă place coaja puțin crocantă, asigurați-vă că legumele sunt complet uscate după spălare, apoi ungeți-le cu puțin ulei chiar înainte să le introduceți în cuptorul cu microunde.

În funcție dimensiunea și densitatea cartofului, timpul de gătire va varia. Astfel încât trebuie să începeți cu 3 sau 4 minute, după care întoarceți cartoful și mai adăugați alte 3-4 minute, după caz, pentru a obține cartoful perfect fraged, cremos și copt.

Bineînțeles că un cartof copt simplu nu este foarte interesant. Dacă adăugați puțin unt deasupra însă, o linguriță de smântână, un praf de sare și piper și ierburi proaspete lucrurile se schimbă. Sau adăugați o mână de mozarella și mai puneți cartoful în cuptor pentru 30 de secunde, până ce aceasta se topește. Puteți pune și 2-3 linguri de slănină crocantă, scrie delish.com.

Dacă vă doriți o cină mai sănătoasă, puteți încerca un sos pesto cu parmezan proaspăt ras, un ou poșat moale sau o salată verde lângă. Indiferent de varianta aleasă, cu siguranță veți avea parte de o cină excelentă.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button