ACTUALITATEPOLITICĂ

Un parlamentar ucrainean spune că președintele Iohannis ar merge joi la Kiev

Parlamentarul ucrainean Oleksii Goncearenko a scris pe pagina sa de Twitter că președintele Klaus Iohannis ar urma să mergă joi într-o vizită la Kiev alături de președintele francez, Emmanuel Macron, de cancelarul german Olaf Scholz și de premierul italian Mario Draghi.

„Cei trei muschetari. Președintele Macron, cancelarul Scholz și prim-ministrul Draghi vor vizita Kievul joia aceasta. Iar ca d’Artagnan președintele României, Iohannis.”, a scris Goncearenko.

Ziarul german Bild și cotidianul italian Il Giornale au dezvăluit că Scholz pregătește o vizită la Kiev împreună cu premierul italian Draghi și Macron.

Cele două mari ziare nu pomenesc însă nimic de faptul că celor trei li se va alătura și președintele Klaus Iohannis.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, va vizita România și Moldova marți și miercuri pentru a transmite solidaritatea țării sale cu aliații din Europa de Est în contextul războiului din Ucraina.

Cu ocazia vizitei sale de la București, Macron se va întâlni marți cu soldații francezi mobilizați în România, iar miercuri va pleca înspre Chișinău, unde va reafirma sprijinul Franței pentru Moldova.

Întrebat dacă va vizita Ucraina, biroul președintelui francez a transmis că vizita va avea loc atunci când se consideră că se va dovedi utilă președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski.

sursa:hotnews.ro

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button