SOCIAL

Românii s-au săturat de jaful de la pompe: Proteste în mai multe orașe din țară

Mai mulți șoferi botoşăneni au găsit o metodă aparte de a protesta faţă de minciunile guvernanţilor. Luni, câţiva șoferi au îngreunat intenționat traficul într-o stație de alimentare, în semn de protest față de scumpirile repetate ale benzinei și motorinei. Proteste similare au avut loc și în Constanța sau Târgu Jiu.

Aceştia au alimentat cu câteva sute de mililitri, în unele cazuri chiar cu 49 de mililitri de motorină, şi-au spălat parbrizul după care au făcut plăţile. Timpii prelungiţi au făcut ca uneori să se formeze cozi cu cei care chiar doreau să alimenteze aşteptând eliberarea pompelor.

În ciuda încercărilor acestora, practic staţiile peco nu au putut fi blocate efectiv, iar botoşănenii care au dorit să alimenteze au făcut-o fără probleme, doar că au aşteptat mai mult cu câteva minute.

Potrivit IPJ Botoşani a fost efectuat şi un apel 112 de către un angajat al benzinăriei a reclamat faptul că clienţii stau mult la pompă. Un echipaj de poliţie a ajuns la faţa locului, dar nu a fost înregistrat niciun incident, atâta timp cât clienţii alimentau şi plăteau la final, nefiind prevăzut un timp de alimentare sau o anumită cantitate minimă.

Un protest similar a avut loc luni și la Târgu Jiu, unde mai mulți șoferi au blocat pentru scurt timp o benzinărie.

O asociație a transportatorilor a cerut tuturor șoferilor din România să participe la un protest național pe 30 iunie față de creșterea prețurilor la carburanți.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button