POLITICĂ

Dragoș Pătraru, dezlănțuit după concedierea lui CTP: Nu îl deranja când DIGI24 făcea sluj

Jurnalistul Dragoș Pătraru susține că gazetarul Cristian Tudor Popescu ar fi închis ochii la multe lucruri absurde care se petreceau în cadrul Digi24. Plecat și el de la Digi 24 după ce a abordat un subiect care nu era pe placul patronatului, Pătraru spune că CTP a fost folosit de Digi 24 pentru a se mima libertatea jurnalistică.

„DIGI a pus, de multe ori la vedere, interese ale unor corporații și ale unor instituții mai presus decât interesul public, amestecând asta cu jurnalismul de înaltă calitate într-un mod bolnav. Asta a cuprins presa peste tot în lume de când corporațiile și marii bogați au decis să fie producători de conținut pe care să pună eticheta de jurnalism.

Nu-l deranja pe CTP nici că postul făcea sluj în fața unor personaje precum Gabriela Firea, nici că jurnaliștii de investigații aveau contracte pe trei luni, astfel încât să nu poată propune și urmări subiecte interzise de conducere.

Nu-l deranja pe CTP nici că postul făcea sluj în fața unor personaje precum Gabriela Firea, nici că jurnaliștii de investigații aveau contracte pe trei luni, astfel încât să nu poată propune și urmări subiecte interzise de conducere. „Domnul Popescu este o voce foarte importantă în democrația noastră șchioapă” Oare ar fi fost domnul Popescu ok cu toate în continuare, dacă i s-ar fi prelungit contractul? Sau poate că nu știa ce se întâmplă acolo. Și nici nu realiza că imaginea lui era folosită de companie într-un mod pervers: „ce dovadă mai clară de libertate vreți decât CTP spunând tot ce-i trece prin cap pe postul nostru?”. Doar că, în rest…”, a declarat Dragoș Pătraru pentru Libertatea.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button