POLITICĂ

Maia Sandu obține 15 milioane de euro de la Emmanuel Macron

Guvernele Moldovei și Franței vor semna, astăzi, 3 acorduri importante pentru R. Moldova, inclusiv un acord privind împrumutul de 15 milioane de euro pentru țara noastră.

Despre aceasta a anunțat președintele Maia Sandu, după întâlnirea de la Chișinău cu omologul francez, Emmanuel Macron.

„Este vorba despre Convenția cu privire la evitarea dublei impuneri și prevenirea evaziunii fiscale așteptată de oamenii de afaceri din Moldova și Franța. Acest acord ne va ajuta să atragem mai multe investiții în R. Moldova. Al doilea este acordul privind activitățile Agenției Franceze de Dezvoltare.

Prin acest acord lansăm oficial cooperarea pentru dezvoltare pe care am inițiat-o anul trecut. Al treilea acord vizează aprobarea unui contract de credit de 15 milioane de euro din partea Agenției Franceze pentru dezvoltare pentru țara noastră”, a declarat Maia Sandu.

Potrivit Maiei Sandu, cu sprijinul Agenției Franceze va fi reabilitat și reparat tronsonul de cale ferată Chișinău-Ungheni.

„Apreciem acest sprijin bugetar în această perioadă complicată pentru noi. Programul de creditare va sprijini aproximativ 3.600 de locuri de muncă timp de 5 ani”, a mai menționat Sandu.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button