POLITICĂ

De ce a venit totuși Macron în România – România va achiziționa echipamente de ultimă generație din Franța. Anunțul lui Vasile Dâncu

Ministrul Apărării Vasile Dîncu a anunțat că a semnat cu omologul său francez Sébastien Lecornu o scrisoare de intenție privind cooperarea în domeniul înzestrării Forțelor Navale Române cu echipamente de ultimă generație, necesare îndeplinirii misiunilor la Marea Neagră.

Ministrul Apărării Vasile Dîncu s-a întâlnit în Baza Aeriană de la Mihail Kogălniceanu cu noul ministru francez al forțelor armate, Sébastien Lecornu, relatează mediafax.

Cei doi miniștri au discutat despre cooperarea bilaterală, dar și în cadrul NATO și UE, despre noul concept strategic al NATO și deciziile care urmează să fie luate în perioada următoare, în cadrul reuniunii miniștrilor apărării din statele membre ale NATO și la Summit-ul NATO de la Madrid.

De asemenea, s-a discutat despre situația de securitate regională în contextul războiului din Ucraina.

„Am mulțumit omologului meu pentru eforturile Franței, în calitate de națiune cadru, pentru constituirea grupului multinațional de luptă din România; este un demers extrem de valoros pentru securitatea întregii Alianțe”, a transmis Vasile Dîncu.

Acesta a anunțat că a semnat împreună cu ministrul francez o scrisoare de intenție privind cooperarea celor două ministere ale apărării în domeniul înzestrării Forțelor Navale Române cu echipamente navale de ultimă generație, necesare îndeplinirii misiunilor la Marea Neagră.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button