SOCIAL

Cine a distrus scuarul Eminescu?

Așa-zisa renovare a scuarului Eminescu a dus la distrugerea acestuia. Un scuar, în mod normal, e un spațiu verde. Acum, din păcate, locul unde se înalță statuia lui Eminescu e cenușiu, de culoarea cimentului. Ne așteptam ca în această mică grădină publică din inima capitalei să apară mai multe flori, plante decorative, mai mulți copaci, tufari bine îngrijiți, dar vegetația a fost nimicită cu cinism, peste întreaga suprafață a scuarului fiind turnat un strat gros de beton.

Arborii rămași, altădată considerați embleme ale capitalei, acum se usucă, sub ochii triști ai chișinăuienilor. În loc de copaci, au fost instalați stâlpi de beton, numiți de unii orășeni „stâlpi ai infamiei”. Aerul din fostul scuar e fierbinte, arid, nociv, de fapt, irespirabil. Nu există nici o sursă de apă, nici o floare, nici un loc unde să stai la umbră, să-ți tragi sufletul.

Te întrebi dacă nu cumva edilul capitalei a dat ordin să fie turnat beton peste scuar ca să ne alunge de lângă Eminescu. Statuia poetului cu aripi stă aplecată peste un teren pustiu, de beton, parcă deplânge indiferența noastră, distanțarea noastră față de natură, față de valoarea autentică, față de identitatea unui oraș unde interesul financiar distruge orice spațiu unde natura și cultura ar fi putut să conviețuiască în armonie.

sursa:https:gazetadechisinau.md

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button