ACTUALITATE

Locul unde miroase a moarte. Groapă cu 300 de cadavre a civililor ucraineni nu poate fi acoperită. Tehnica – în apărare

O groapă comună a civililor ucraineni nu poate fi acoperită din cauza că tehnica a intrat în dotarea armatei și este folosită pentru a apăra localitățile din Donbas, conform New York Times. Circa 300 de cadavre neidentificate au fost duse acolo.

Morții sunt civili care au fost uciși în timpul bombardamentelor din ultimele luni în orașele Lischansk și Severodonețk timp de câteva luni. Ei au fost aduși la groapa comună în saci, deoarece nu există sau nu au fost identificate rude care să îi recunoască și să îi înmormânteze.

Unul dintre militarii care se afla acolo a relatat jurnaliștilor că trupurile neînsuflețite au început să fie aduse la groapa comună în aprilie. El a relatat că utilaje care erau folosite pentru a săpa groapa comună, inclusiv excavatoarele, au fost transmise soldaților care creează tranșee în apropiere de localitate.

Autoritățile estimează că numărul morților va crește pe măsură ce trupele ruse încearcă să extindă controlul asupra regiunii, numărul victimelor va crește. Bunăoară, conform presei ucraineni, uzina Azot din Severodonețk a fost asediată, iar mai multe poduri din localitate – distruse.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button