SOCIAL

Mesajul lui Igor Dodon, după ce soția sa a fost pusă sub învinuire: Acest dosar a fost deschis la comanda Maiei Sandu

Fostul Președinte al Republicii Moldova, Igor Dodon a comentat, pe canalul său de telegram, decizia procurorilor de a-i înainta învinuirea soției sale, Galina Dodon în dosarul denumit generic – ”Kuliok”. Potrivit acestuia, împreună cu rudele sale nu a încălcat legea și nu deține alte active în afară de cele declarate oficial.

„Sumele fabuloase de îmbogățire ilicită desenate de procurori sunt niște speculații și minciuni rușinoase. Ei au adunat bunurile care aparțin altor persoane și rude, care au confirmare documentară a surselor de venit și le-au prezentat publicului ca fiind ale mele personale.

Aceasta este o dovadă a agoniei, slăbiciunii și lipsei unor argumente palpabile din partea procuraturii controlate de guvernare”, a comentat Dodon.

De asemenea, acesta se arată convins că dosarul în care figurează ar fi fost deschis la comanda șefei statului, menționând că „procurorii Maiei Sandu au decis să facă presiune asupra soției sale, familiei, părinților, celor apropiați”.

Precizăm că, pe 16 iunie curent, procurorii anticorupție i-au înaintat învinuirea Galinei Dodon. Acesteia i se incriminează săvârșirea infracțiunii de complicitate la îmbogățirea ilicită, manifestată prin contribuirea la deținerea de către soțul acesteia Dodon Igor, personal și prin persoane terțe a bunurilor în valoare de peste 21 milioane lei, ceea ce depășește substanțial veniturile declarate în sumă de peste 3 milioane lei, cu 18 277 157, 00 lei.

În cadrul audierilor în calitate de învinuită, Galina Dodon, nu și-a recunoscut vina în săvârșirea infracțiunii incriminate.

Totodată, procurorul de caz a aplicat în privința acesteia măsura preventivă sub formă de obligare de a nu părăsi țara pe un termen de 60 zile.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button