JUSTITIE

Ofensiva Rusiei în Ucraina va încetini în următoarele luni, preconizează serviciile britanice de informaţii

Serviciile britanice de informaţii preconizează că ritmul pe care Rusia îl are în războiul din Ucraina va încetini în următoarele luni, pe măsură ce armata sa îşi va epuiza resursele.

„Serviciul nostru de informaţii în domeniul apărării crede, totuşi, că în următoarele câteva luni, Rusia ar putea ajunge la un punct în care nu va mai exista niciun impuls de înaintare, deoarece şi-a epuizat resursele”, a declarat premierul britanic Boris Johnson, citat de The Guardian.

Potrivit lui Johnson, atunci va fi momentul ca ucrainenii să fie ajutați să inverseze dinamica.

„Atunci trebuie să îi ajutăm pe ucraineni să inverseze dinamica. Voi pleda pentru acest lucru la summitul Grupului celor Şapte (care va avea loc în Germania la sfârşitul săptămânii)”, a adăugat el.

Întrebat cum ar arăta o victorie pentru Ucraina sau un eşec pentru Putin, Johnson a răspuns: „Să recăpătăm cel puţin status quo-ul care exista înainte de 24 februarie şi ca trupele sale (ale Rusiei) să fie respinse din zonele pe care le-au invadat”.

08:47 – Hackeri ruşi au iniţiat atacuri cibernetice la scară largă asupra aliaţilor occidentali ai Ucrainei, a anunţat Microsoft.

Hackerii au vizat în special computere guvernamentale din statele membre NATO, a avertizat compania de software, adăugând că, în timp ce ţinta principală a fost Statele Unite, experţii Microsoft au detectat atacuri cibernetice asupra a circa 128 de organizaţii din 42 de ţări.

08:16 – Google riscă în Rusia o amendă de 5%-10% din cifra de afaceri din această ţară, pentru că nu a şters conţinutul interzis, inclusiv ”informaţiile înşelătoare” de pe Youtube privind evenimentele din Ucraina.

07:54 – Rusia şi Turcia au convenit să continue discuţiile privind un potenţial coridor maritim sigur în Marea Neagră pentru exportul de cereale din Ucraina, după discuţiile de la Moscova, a transmis ministerul turc al Apărării.

07:29 – Comandamentul Operațional „Sud” al Ucrainei a anunțat că au fost uciși miercuri 20 de soldați ruși și au fost distruse 2 depozite de muniții, precum și unele echipamente, inclusiv un obuzier autopropulsat și 4 vehicule militare.

07:11 – Serviciul britanic de informaţii al apărării consideră că dinamica Rusiei în războiul din Ucraina va încetini în următoarele luni, pe măsură ce armata sa îşi va epuiza resursele, a declarat premierul britanic Boris Johnson.

06:53 – Legiunea „Freedom of Russia” înființată de Ucraina a publicat un videoclip de la Sievierodoneșk, în care participă la luptele împotriva rușilor.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button