POLITICĂ

George Simion, nemulţumit de compensarea preţului carburanţilor: 6,5 lei era un preţ decent. Ăsta e preţul în Ungaria care nu are petrol

George Simion, preşedintele AUR, s-a declarat nemulţumit de modul în care a fost compensat preţul carburanţilor, în sumă fixă de 50 de bani şi a amintit că parlamentarii pe care-i conduce au iniţiat o lege pentru scăderea TVA la 1% pentru ca preţul combustibilului să ajungă la 6,5 lei pe litru.

George Simion a reacţionat după ce a fost întrebat despre decizia Guvernului de a compensa cu 50 de bani prețul la combustibil.

„6,5 lei era un preţ decent. Ăsta e preţul în Ungaria. Ungaria nu are petrol. Noi avem aproape jumătate din petrolul care se vinde la pompă, dar stăpân asupra lor este altcineva. E OMV Petrom!”, a declarat preşedintele AUR, în emisiunea „Punctul Culminant” de la România TV.

Întrebat de Victor Ciutacu cum va acţiona AUR dacă preţul benzinei va ajunge la 20 de lei litrul, deputatul George Simion a spus că va continua să organizeze proteste. Mai mult, parlamentarul a spus că a propus o măsură pentru ca preţul carburantului să scadă, despre care spune că „nu se vrea”.

„Facem proteste. O să fie protestul de pe 30 iunie. Am iniţiat o lege în Parlament pentru scăderea TVA-ului la 1% pentru un preţ la pompă de 6,5 lei care ar fi creat concurenţă între benzinării. Nu se vrea. Se vrea să ne mai dea încă 100 de lei la pensie, Nicule! Dar nu o să mai aibă mult această coaliţie şi aceste partide care conduc România de 32 de ani de când l-au omorât pe Ceauşescu şi au subjugat ţara intereselor străine”, a mai spus George Simion.

Premierul Nicolae Ciucă a anunţat, joi, că a identificat împreună cu specialiştii o soluţie de compensare a preţului carburanţilor, în sumă fixă de 50 de bani, care se va aplica direct la pompă. Preşedintele Klaus Iohannis a comentat măsura.

„Reducerea accizelor este aparentă. În realitate nu este din cauza legislației europene. E ușor dacă vrei să le crești. Celelalte instrumente sunt cele naționale: să se umble la TVA, la sprijin bugetar…. În situația și la noi cum au crescut prețurile destul de mult sigur că Guvernul a ajuns la această concluzie, la cât se poate. Am discutat ieri cu premierul. Atât cât se poate este corect să se facă. Până la urmă și 50 de bani sunt 50 de bani pe care nu îi dai! Pentru cei din transporturi se simte la sfârșitul lunii. Premierul mi-a dat asigurări că această sumă poate fi suportată de buget”, a spus Iohannis.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button