ACTUALITATE

Dmitri Medvedev, despre refacerea României Mari: Politicienii români de multă vreme joacă hore politice în jurul Republicii Moldova

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev, vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Federației Ruse, consideră posibilă nu intrarea directă a Republicii Moldova în Uniunea Europeană, ci prin crearea „unei noi Românii Mari”.

„Republica Moldova s-a așezat la coada lungă la intrarea în UE, întinsă pe decenii. Drum bun! Doar că se vrea mai repede. De aceea mult mai de actualitate devine o altă modalitate de obținere a calității de membru în UE: crearea unei noi Românii Mari”, a scris politicianul astăzi pe rețeaua de socializare Telegram, răspunzând la întrebarea agenției Tass cât de repede va putea adera Republica Moldova la Uniunea Europeană.

El a arătat că „politicienii români de multă vreme joacă hore politice în jurul Republicii Moldova”.

Medvedev a reamintit faptul că acum acest lucru se petrece în sensul direct al cuvântului. „Deputații au încheiat prima ședință comună din istorie a parlamentelor Republicii Moldova și României cu executarea unui dans în care s-au luat de mână. Arăta foarte amuzant”, a remarcat Medvedev.

„Însă consecințele pot fi ceva mai puțin comice”, a conchis vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, Dmitri Medvedev.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

1 comentariu

  1. Domnule D .Medvedev cetățile Hotin Cetatea albă etc au fost făcute sau mărite de Stefan celMare Nu cuva acolo era granița Moldovei ?
    Faptul că in urma unei golănii între imperiul otpman și cel țarist otomanii nu aveau nici un drept asupra Moldovei .Moldova plătea tribut dar nu era pașalîc deci ei nu aveau ce ceda ……
    Apoi mai avem pactul Ribentrp Molotov
    Nu cumv e caduc ? Efectele lui trebuiu eliminate de mult ….

Comentează

Back to top button
%d blogeri au apreciat: