POLITICĂ

A fost mazilit. Cîțu „demisionează” de la șefia Senatului. Decizia luată într-o ședință de urgență la care a participat și generalul Ciucă

Liberalii nu-l mai vor pe Florin Cîțu nici la șefia Senatului. Într-o ședință de urgență la care a participat și premierul Nicolae Ciucă, liberalii l-au forțat pe Cîțu să demisioneze, în caz contrar urma să fie schimbat.

Potrivit unor surse participante, Cîțu a acceptat să demisioneze. El a spus că a constatat că nu mai are sprijinul partidului.

Interimatul la conducerea Senatului va fi preluat de Alina Gorghiu.

În ultima zi a sesiunii parlamentare, PNL-iștii au fost convocați într-o ședință de urgență pentru a decide înlocuirea fostului premier din funția de președinte al Senatului. Funcția ar urma să fie preluată de Alina Gorghiu, potrivit unor surse politice.

„Eu n-am aceste informații, președintele partidului nu m-a sunat”, a declarat Cîțu înainte de ședința PNL, la care a venit și Nicolae Ciucă.

El a precizat că funcțiile ocupate de liberali sunt cu sprijinul partidului. „Esți președinte al Senatului cu sprijinul PNL”, a spus Cîțu.

Cu două zile în urmă, preşedintele PNL Nicolae Ciucă a anunţat că a fost decisă schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia filialei PNL Sector 3, deoarece acestuia i-a expirat mandatul.

„Au fost luate decizii în ceea ce priveşte clarificarea conducerii filialei PNL la Sectorul 3, deoarece e o chestiune de ieşire din termen şi a fost numit un prim-vicepreşedinte care are termen 30 de zile să vină cu o propunere de preşedinte interimar şi o dată pentru organizarea alegerilor, iar la PNL Gorj am numit un prim-vicepreşedinte astfel încât să clarificăm situația filialei, urmând ca în 30 de zile să alegem un preşedinte al filialei”, a declarat Nicolae Ciucă, după şedinţa BPN al PNL care a avut loc luni la Parlament.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button