Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
JUSTITIE

Marian Iancu a scăpat de puşcărie cu şase ani mai devreme

Moment mult așteptat, săptămâna aceasta, pentru Marian Iancu, 56 de ani! Afaceristul, poreclit și Elefantul, a ieșit din pușcărie cu șase ani mai devreme decât fusese condamnat, decizia Judecătoriei București fiind definitivă.

Fostul patron al echipei de fotbal Poli Timișoara a ieșit pe poarta închisorii discret, luni, 27 iunie.

E posibil să aibă probleme grave de sănătate

Este posibil ca motivul eliberării sale premature să fie o condiție medicală precară. Conforom sursei citate, un fost coleg de celulă al acestuia ar fi declarat, într-un interviu acordat la începutul anului că Marian Iancu „e terminat, abia mai merge”.

Problemele afaceristului au apărut în 2014, când a fost condamnat la 14 ani cu executare. Marian Iancu a fost anchetat și acuzat pentru evaziune fiscală, în dosarul RAFO.

După finalizarea anchetei și stabilirea prejudiciului, magistrații au solictat ca acesta și alți doi complici să restituie statului sumele de 150 de milioane de dolari și 18 milioane de euro.

Pentru a grăbi procesul de recuperare a prejudiciului, statul i-a confiscat lui Marian Iancu și complicilor șapte case și apartamente, mai multe terenuri și mașini.

Despre el se știe că a investit sume colosale în echipa de fotbal, fără să câștige vreun trofeu. În 2011, Politehnica Timișoara a fost retrogradată.

Dispută celebră cu Victor Pițurcă

Porecla „Elefantul” i se trage de la statura impozantă și de la greutatea ridicată. Se spune că nu se abținea de la consumul exagerat de alimente.

De altfel, într-o dispută telefonică, din emisiunea GSP TV, Victor Pițurcă l-a atacat pe Marian Iancu exact cu argumente legate de pofta exagerată de mâncare.

„Mănâncă câte 50 de plăcinte și 25 de sandwichuri. Are 300 de kilograme și se crede buricul pământului în fotbalul românesc”, l-a atacat Pițurcă, în timp ce Marian Iancu leșina de râș la capătul celălalt al firului. „Da, frumosule! Da, gingașule”, i-a răspuns acesta, la vremea respectivă.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button