POLITICĂ

De ce vreți să vorbească Iohannis? N-ați înțeles că nu e în stare să vorbească? De ce vreți să vorbească un necuvântător

7 ani și jumătate de mandat, 3 cărți și o încercare eșuată de proiect de țară sau orice ar fi vrut să însemne „România educată”. Restul e tăcere. Și bine că a fost așa, e de părere Theodor Paleologu, invitat în podcastul „România lui Cristache”.

„De ce vreți să vorbească Iohannis? N-ați înțeles că nu e în stare să vorbească? De ce vreți să vorbească un necuvântător. Iohannis, din 2014 până acum, nu a spus nicio frază demnă de reținut. Nimic!”, susține omul care l-a contracandidat pe Iohannis la ultimele alegeri prezidențiale.

„În 2019 am spus de foarte multe ori românilor că în job description-ul (n.r. Fișa postului) unui președinte este să vorbească. Pentru că președintele e un animal cuvântător. Lumea a votat un animal necuvântător. Și acum ne-am potcovit cu el și trebuie să stăm cu el până în 2024.” a punctat Theodor Paleologu care are un mesaj și pentru alegătorii lui Klaus Iohannis:

„Cei care l-au votat și, mai cu seamă, cei care l-au votat în primul tur au nu numai dreptul, dar și obligația să-și dea pumnii în cap. Mai ales că au avut o opțiune autentic liberală.”, a mai spus fostul candidat la alegerile prezidențiale din 2019. 

„Problema nu e că doarme. Ci că atunci când se trezește e tot el.”

Întrebat de jurnalistul Ionuț Cristache, moderatorul podcastului, cum ar descrie în câteva cuvinte cei 7 ani de mandat ai președintelui, Theodor Paleologu a făcut o trimitere directă la Best Seller-ul scris de Klaus Iohannis în 2014.

„Tot pe loc, pe loc, pe loc. Știți, nu e Pas cu Pas, e Tot pe Loc, pasul bătut pe loc. E incarnarea imobilismului.”, notează fostul ministru al Culturii.

„Dacă doarme mai mult, bravo lui. Aș vrea și eu să dorm mai mult. Problema e că atunci când se trezește e tot el. Ionel Brătianu dormea mult, Winston Churcill dormea câte 12 ore pe zi. Sau Descartes, tot așa, 12 ore pe zi. Dar atunci când se trezeau erau Churchill, Ionel Brătianu, Descartes. Problema cu Iohannis e că atunci când se trezește e Iohannis, nu e altcineva.”, punctează cu ironie Theodor Paleologu.

Comentează

Back to top button