POLITICĂ

Vești proaste. Putin pregătește economia Rusiei pentru un război de durată

Potrivit experților, Kremlinul creează condițiile pentru sprijinul financiar pentru armata rusă.

Autoritățile Federației Ruse pregătesc economia țării pentru „obligații speciale”, în special, pentru a sprijini așa-numitele „operațiuni speciale”, așa cum numește Kremlinul războiul din Ucraina .

Potrivit experților, Kremlinul, probabil pregătindu-se pentru un război lung în Ucraina, creează condițiile pentru sprijinul financiar pentru armata sa.

În special, după cum notează analiștii, Dumei de Stat a Federației Ruse a fost înaintat un amendament pentru sprijinirea forțelor armate ruse, care prevede „introducerea de măsuri speciale în sfera economică”, obligând întreprinderile rusești (indiferent de forma lor de proprietate) pentru a sprijini așa-numitele „operațiuni speciale și antiteroriste” rusești.

Amendamentul ar interzice companiilor ruse să refuze să accepte ordine guvernamentale pentru „operațiuni militare speciale” și ar permite Kremlinului să modifice contractele și condițiile de muncă ale lucrătorilor, cum ar fi forțarea lucrătorilor să lucreze noaptea sau de sărbătorile legale, a spus ISW.

Descrierea din amendamente notează că o „operațiune militară specială”, despre care propagandiștii de la Kremlin spun că este în desfășurare în Ucraina, a constatat o lipsă de provizii, inclusiv materiale necesare pentru repararea echipamentului militar și a afirmat că oficialii ruși trebuie să „concentreze eforturile în anumite sectoare ale economie”.

Cu toate acestea, analiștii ISW au observat semnale că Moscova ia măsuri pentru integrarea centralei nucleare (NPP) Zaporizhzhya în sistemul energetic rus, ceea ce contrazice declarațiile anterioare ale Federației Ruse că CNE Zaporizhzhya vindea energie electrică Ucrainei.

Anterior, fostul prim-ministru al Federației Ruse Mihail Kasyanov a spus că prăbușirea economiei ruse ar putea duce la victoria armatei ucrainene , care își crește potențialul în fiecare zi. Potrivit acestuia, tragedia s-a răspândit deja în întreaga economie rusă, iar până la sfârșitul anului 2022 va fi mai tangibilă.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button