ACTUALITATE

Ce spun britanicii despre capturarea orașului Lisiciansk de către ruși și cum va schimba asta cursul războiului

După ce rușii au capturat Lisiciansk și au preluat controlul asupra regiunii Luhansk din estul Ucrainei, forțele ucrainene vor putea acum să se întoarcă la o linie a frontului mai ușor de apărat, potrivit ultimului raport al Ministerului Apărării din Regatul Unit.

Cel mai recent raport al serviciilor secrete britanice confirmă: ”Capturarea relativ rapidă” de către Rusia a orașului Lisiciansk a permis forțelor sale să-și extindă controlul pe aproape tot teritoriul Luhansk și să revendice progrese substanțiale față de obiectivul politic pe care propaganda Moscovei l-a declarat odată cu declanșarea ”operațiunii militare speciale” din Ucraina- așa-zisa ”eliberare” a Donbasului.

”Spre deosebire de fazele anterioare ale războiului, Rusia a realizat probabil o coordonare rezonabil de eficientă între cel puțin două grupări de forțe, gruparea centrală probabil comandată de generalul-colonel Alexandr Lapin și gruparea de sud, probabil, sub comanda generalului recent numit Serghei Surovikin.
Forțele ucrainene s-au retras probabil în mare măsură în ordine, în conformitate cu planurile existente”
Raportul mai notează că există ”posibilitatea realistă” ca forțele ucrainene să poată acum să se întoarcă la o linie a frontului mai ușor de apărat.

Bătălia pentru Donbas a fost caracterizată de avans lent și de angajarea masivă a artileriei de către Rusia, distrugând orașe întregi. Luptele din regiunea Donețk vor continua, cel mai probabil, în același mod.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button