Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ACTUALITATE

Cine l-a convins pe Scholz să susțină statutul de candidat UE pentru Ucraina

Președintele francez Emmanuel Macron a reușit să îl convingă pe cancelarul german Olaf Scholz să acorde Ucrainei statutul de candidat la UE, a dezvăluit luni șeful diplomației ucrainene, Dmitro Kuleba, pentru lb.ua, preluat de European Pravda. De asemenea, și premierul italian Mario Draghi a avut un rol important.

„În ciuda popularității binecunoscute a președintelui Macron pe Facebook, aici, în Ucraina, trebuie să spun că a jucat un rol semnificativ în găsirea unei abordări corecte în comunicarea cu cancelarul Germaniei. Indiferent cât de ciudat ar putea suna pentru unii dintre noi”, a declarat Kuleba într-un interviu acordat lb.ua.

Kuleba a spus că Germania și Olanda au fost cele mai sceptice în ceea ce privește candidatura, considerând că Ucrainei ar trebui să i se acorde ceva, dar nimic legat de promisiunea de aderare la UE.

„Premierul Italiei, Mario Draghi, a jucat un rol important. Vă reamintesc că, în urmă cu o lună, după reuniunea Consiliului European, Draghi a afirmat că a fost singurul lider al unui stat european important care a susținut direct statutul de candidat la UE pentru Ucraina. A apărut și a dispărut rapid din știri, dar era adevărat. Așadar, au avut o reuniune la Consiliul European.
Toată lumea stătea liniștită. El a vrut să arate că sprijinul pentru candidatură nu venea doar de la cei mai buni prieteni tradiționali – polonezii, balticii și alte țări. A vrut să arate că o țară mare, în mod tradițional mai apropiată Rusiei, a luat o decizie strategică pentru ea însăși. Rolul acestor oameni chiar nu poate fi subestimat”, a declarat Kuleba.
Scholz, Macron, Draghi și Iohannis au fost la Kiev cu puțin timp înainte de summitul UE și și-au anunțat oficial sprijinul pentru acordarea Ucrainei a statutului de candidat la UE.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button