Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
SOCIAL

Un șofer de TIR ucrainean a leșinat la volan și s-a răsturnat cu autotrenul în șanț. Cozi interminabile de camioane la ieșirea din România

Fără apă și mâncare sub soarele arzător. Așa stau sute de șoferi de TIR ucraineni la ieșirea din România, de la vama Giurgiulești – Galați. Săptămâna trecută, un şofer de TIR a leșinat la volan și s-a răsturnat. Incidentul a determinat autorităţile să ia măsuri. Ieri, pompierii le-au dus oamenilor apă și mâncare. Deși cei mai mulți nu vorbesc deloc engleza, au găsit totuși cuvintele să spună mulțumesc.

Pentru că Marea Neagră este blocată de ruşi, ucrainenii sunt nevoiţi să folosească rutele terestre pentru exporturi sau importuri. Aşa se face că în vămi, şoferii de TIR se împotmolesc. Şi formalităţile la graniţa cu Republica Moldova le mănâncă foarte mult timp.

„La Vama Giurgiuleşti din judeţul Galaţi coada de tiruri se întinde pe aproximativ 3 km. Sunt sute de tiruri care stai aici chiar şi de trei zile”, relatează reporterul Observator Adrian Obreja.

Iar o sticlă de apă rece și un sandwish sunt perfecte pentru șoferi.

„Am adus astăzi senvisuri si apa pentru sutele de tirişti care asteaptă să trecă punctul de trecere a frontierei Galați”, spune Teodora Diaconiță, purtător de cuvânt ISU Galați.

Un șofer a leșinat la volan și s-a răsturnat cu TIR-ul în șanț
Cei mai mulți sunt ucraineni și turci. Bat țările Europei în lung și-n lat dar călătoria se împotmolește la ieșirea din Romania. Unuia dintre ei, spre exemplu, i s-a făcut rău vineri, a leșinat la volan și s-a răsturnat cu TIR-ul în șanț.

„Am avut și incidentul de la sfârșitul săptămânii trecute când unui șofer de TIR i s-a făcut rău din cauza căldurii, am preferat astăzi să luam aceste măsuri și să le distribuim apă și sandvișuri”, explică Teodora Diaconiță.

Cozile de la vama Giurgiulesti sunt de aproximativ două săptămâni. La fel se întâmplă și la Isaccea, în județul Tulcea, pe sensul de ieșire spre Ucraina.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button