ACTUALITATE

Germania vrea o reformă în UE. Scholz: Nu ne mai permitem veto-uri naţionale în politica externă

Pur și simplu nu ne mai putem permite drepturi naționale de veto, de exemplu în politica externă, dacă vrem să continuăm să fim luați în considerare într-o lume în care marile puteri concurează”, a declarat cancelarul german Olaf Scholz. 

Acesta a mai precizat, conform Reuters, că războiul inițiat de Rusia în Ucraina accelerează nevoia de unitate în Europa și crește presiunea pentru încetarea “blocajelor egoiste” ale deciziilor europene de către statele membre individuale.

Olaf Scholz a mai precizat că Germania va propune în lunile următoare o politică europeană comună privind fenomenul de migrație, construirea apărării europene, suveranitatea tehnologică și rezistența democratică.

Cancelarul german s-a confruntat cu critici din partea guvernului de la Kiev și altor aliați occidentali în raport cu poziția adoptat în gestionarea crizei din Ucraina. Războiul a provocat o schimbare majoră în politica de securitate a Germaniei, după decenii în care s-a abținut de la orice implicare din punct de vedere militar.

Sursa: Reuters

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button