ANCHETE

Rusia amenință cu judecata un ziar elvețian din cauza publicării unor imagini defăimătoare cu Putin. Apare cu nas de clovn și vopsit pe față

Oficialii ruși au amenințat un ziar elvețian cu o acțiune în justiție, după ce acesta a publicat o imagine care îl înfățișează pe președintele Vladimir Putin ca un clovn.

Ziarul din Zurich, Neue Zürcher Zeitung, a publicat articolul „Între supereroi și ticăloși: puterea memeurilor în războiul din Ucraina”. Acesta a discutat despre modul în care imaginile virale au jucat un rol în invazia Ucrainei.

Imaginea principală îl prezenta pe președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, în rolul lui Iron Man, alături de Putin, cu un nas de clovn și vopsea colorată pentru față. Intenția sa pare să fi fost de a ilustra tipul de imagini folosite mai degrabă decât de a argumenta că ziarul sau scriitorii săi îl consideră pe Vladimir Putin un clovn.

Ambasada Rusiei în Elveția a răspuns printr-o scrisoare adresată editorului ziarului, descriindu-se ca „extrem de revoltată” de imagine. Scrisoarea susținea că libertatea de exprimare nu este o scuză pentru a publica „insulte și falsuri”.

Ostilitățile lui Putin

A fost o supărare privind culorile curcubeului de pe chipul lui Putin, invocând ostilitatea acestuia față de persoanele LGBTQ. De asemenea, s-a opus prezentării lui Putin ca un criminal de război, o acuzație comună între ucraineni, observatorii drepturilor omului și oficialii occidentali.

Mesajul s-a încheiat cu o referire la legile Elveției în materie de defăimare și a spus că oficialii „își rezervă dreptul… de a se adresa agențiilor de aplicare a legii elvețiene” pentru a lua măsuri asupra imaginii, potrivit Business Insider.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button