Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ANCHETE

Lui Coldea i se pregătește alternativa la pușcărie: un post călduț la Sydney. Curea: „Binomul a distrus justiția pe 20-30 de ani”

Jurnalistul Dan Andronic a postat pe pagina sa de socializare o informație pe surse, potrivit căreia fostului director adjunct al SRI Florian Coldea i s-ar pregăti un post călduț la Sydney, în Australia. O răsplată pentru felul în care a servit justiția alături de fosta sa colaboratoare Laura Kovesi: au distrus-o pe câteva decenii de acum înainte.

Informația dată de jurnalistul Dan Andronic în exclusivitate, potrivit căreia Florian Coldea ar urma să fie trimis într-un post diplomatic la Sydney, a venit aproape simultan cu recenta dezmințire, de către procurorul european Laura Codruța Kovesi, a unei viitoare candidaturi la alegerile prezidențiale din anul 2024.

Curea: Ar trebui judecat pentru dosarele pe care le-a trucat personal
Jurnaliștii EVZ Mirel Curea și Dan Andronic au analizat astfel efectele lăsate de cei doi foști colaboratori. Dacă Dan Andronic a comentat ironic că metropola din Australia „e o destinație perfectă” pentru serviciile aduse țării, colegul său a reliefat că starea de fapt e mult mai tristă, Coldea fiind campionul dosarelor fabricate.

„N-ar trebui să se ducă la Sydney, ci direct la pușcărie. Ar trebui judecat pentru dosarele pe care le-a trucat personal. A intervenit personal în dosare, a nenorocit oameni. Judecat corect, nu cum a făcut el culoarul în justiție. Sigur, de când Curtea Constituțională a României i-a scos pe securiști din dosarele de penal, vedem sute de dosare în care judecătorii spun că nu există fapta. Bă băiatule, pentru dosarele în care se spune că nu există fapta, tu trebuie să te duci la pușcărie tot restul zilelor tale”, a afirmat Curea.

Hoandră: Toți oamenii cu care aceste bestii au lucrat sunt în sistem
Co-moderatorul Mirel Curea a amintit că cea mai mare vină a Binomului compus din Coldea și Kovesi este că a dus la moartea unor români. „18 români au murit fără să audă judecătorul (n.r. – că decide) că nu există fapta”. Jurnalistul a subliniat că cea mai gravă consecință a Binomului este faptul că a distrus justiția românească pe 20-30 de ani, o distrugere din care, a completat Dan Andronic, justiția își va reveni extrem de greu. „Asta ne spune foarte clar cam ce se întâmplă în statul român acum. Se trece tot sub tăcere, toți oamenii cu care aceste bestii au lucrat sunt în sistem”, a apreciat jurnalistul Octavian Hoandră.

Într-o altă emisiune din studioul EVZ, fostul șef al SIE Silviu Predoiu a declarat, referitor la epoca Binomului, aflată în perioada sa de glorie în timpul mandatelor fostului președinte Traian Băsescu: „Lupta anticorupție nu mai era un obiectiv, ci un pretext. S-a ajuns la abuz, iar abuzul a devenit norma”.

Sursa: EVZ.RO

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button