POLITICĂ

„Premierul Ciucă e spălat efectiv de acuzația de plagiat. Nu vă e rușine cu un astfel de premier?”

Noua lege a educației desființează CNATDCU, instituția-cheie în analizarea plagiatelor . Premierul Ciucă va scăpa de analiza instituției, dacă legea intră în vigoare. Jurnalistul Hotnews Adrian Vasilache l-a întrebat miercuri, în mod repetat, pe purtătorul de cuvânt al guvernului, Dan Cărbunaru, dacă nu îi este rușine cu un premier care încearcă să scape de acuzația de plagiat.

”Ați vorbit de meritocrație, evaluări obiective…Premierul Ciucă a spus azi de Legile Educației că dau exemple pentru generația tânără. Totuși, G4Media a scris că prin legile educației se va desființa CNATDCU, premierul Ciucă e principalul vizat, ar scăpa de povestea plagiatului. Tot aud că vă mândriți cu tinerele generații, nu vă e rușine totuși că avem un premier care a blocat în instanță acuzațiile de plagiat, că există un proiect care desființează CNATDCU? Aș dori să-mi spuneți cum vedeți situația, dacă vă e sau nu rușine că aveți un astfel de premier, că avem cu toții un astfel de premier?”, a întrebat Adrian Vasilache.

El s-a referit la articolul publicat în exclusivitate de Edupedu.ro și preluat de G4Media potrivit căruia CNATDCU, instituția-cheie în analizarea plagiatelor, este desființată în proiectul Legii educației, în plin scandal de plagiat la adresa premierului. Dacă legea validată de Nicolae Ciucă va intra în vigoare, premierul Ciucă va scăpa de analiza CNATDCU.

„Standardele pe care premierul le promovează sunt venite să consolideze  practic progresul pe care sistemul de Educație și Cercetare trebuie să-l atingă. Legile Educației sunt lansate în dezbatere publică tocmai pentru a exista un feedback cât mai concret. (…) Nu doar că dispare această instituție, dar ea se va  consolida, pentru că modul în care sunt agregate, în momentul de față, în Legile Educației, aceste mecanisme care să prevină apariția unor situații de plagiat sau de alte tipuri de nereguli care vizează încălcări ale eticii în domeniul universitar, vor fi practic garantate prin funcționarea Comisiei Naționale de Etică a Titlurilor Universitare, incluzând aici în sens larg  toate categoriile pe care universitățile le vor emite. ” a răspuns Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al guvernului. 

După ce Dan Cărbunaru a răspuns susținând că proiectul legii trece răspunderea CNATDCU la universități în ceea ce privește plagiatul, Adrian Vasilache a revenit cu o nouă întrebare: ”Premierul e spălat efectiv, nu vă simțiți puțin rușinați de toată situația asta?”.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button