ACTUALITATE

Joe Biden a anunțat că are cancer, dar Casa Albă infirmă

Joe Biden, în vârstă de 79 de ani, a vorbit într-un discurs despre încălzirea globală despre emisiile rafinariilor de petrol din apropierea casei sale din copilărie, în Claymont, dar a spus și că are cancer, ceea ce a aruncat în aer opinia publică. Mai ales că, în general, se specula că ar avea unele probleme mentale, dar nu o boală incurabilă.

În urma declarației sale de acum, Casa Albă a venit cu explicații, menționând că se referea la tratamentul pentru cancerul de piele pe care l-a avut înainte de a prelua mandatul, anul trecut.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Andrew Bates, a făcut referire la o postare a editorialistului de la Washington Post, Glenn Kessler, care a remarcat că lui Biden i s-au îndepărtat „cancerele de piele non-melanomice” înainte de a-și prelua funcția.

De fapt, vorbind despre industria petrolieră din apropierea casei sale din copilărie, Biden a explicat cum el și alți oameni cu care a copilărit au cancer.

În această situație, rămâne neclar de ce președintele american a ales să folosească prezentul atunci când a vorbit despre cancer.

„De aceea, eu și al naibii de mulți alți oameni cu care am crescut avem cancer și de aceea pentru cea mai lungă perioadă de timp Delaware a avut cea mai mare rată de cancer din țară”, a spus Biden.

Care e starea de sănătate a lui Joe Biden, în acest momet

Medicul lui Biden, dr. Kevin O’Connor, a emis anul trecut un raport de sănătate în care nu se făcea referire la președinte ca având cancer.

El a spus că președintele american  a suferit de cancer de piele, mai degrabă din cauza timpului petrecut la soare, decât din cauza expunerii la substanțele chimice utilizate de industria petrolieră.

Acesta a mai adăugat, făcând referire la Biden, că în prezent nu există zone suspecte pentru cancerul de piele.

„Înainte de a-și începe președinția, i-au fost îndepărtate mai multe cancere de piele localizate, prin intervenția chirurgicală Mohs. Aceste leziuni au fost excizate complet”, a mai spus medicul.

Biden, cel mai în vârstă președinte al SUA, a precizat că intenționează să candideze pentru un al doilea mandat, potrivit site-ului New York Post.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button