EXTERNE

O țară din Uniunea Europeană îi va lăsa fără cetățenie pe cei care sprijină războiului Federației Ruse împotriva Ucrainei

Saeima (Parlamentul) Letoniei a aprobat amendamente la Legea cetăţeniei, care permit privarea de cetăţenie a celor care susţin crimele de război împotriva unui stat democratic, relatează  Delfi

Președintele leton Egils Levits a susținut inițiativa de a priva cetățenia acelor rezidenți care susțin o invazie rusă pe scară largă a Ucrainei.

El și-a exprimat încrederea că, de-a lungul timpului, numărul rușilor din țară care susțin Ucraina crește, pe măsură ce încep să înțeleagă ce se întâmplă cu adevărat.

Cred că acei ruși care trăiesc în Letonia ar trebui să ia o anumită poziție. Și cei mai mulți dintre ei au făcut-o, pentru că într-o astfel de situație nu poate exista nici un efect de neutralitate. Dacă este neutru, atunci nu a înțeles esența„, spune Levits.

El a afirmat că printre rușii letoni există o parte care adoptă o poziție clar pro-ucraineană și există o minoritate care susține poziția rusă.

Înseamnă că se află în afara spectrului democrației. Spectrul democratic se bazează pe noțiuni de corectitudine. Și susținerea unei idei clar inechitabile înseamnă că nu ești democrat„, a adăugat el.

Președintele Letoniei și-a exprimat încrederea că, în timp, numărul rușilor care susțin Ucraina crește în țară, pe măsură ce încep să înțeleagă ce se întâmplă cu adevărat.

„Democrația este apărată și cei care reprezintă o amenințare pentru ea sau cei ale căror opinii sunt în mod clar contrare principiilor democrației – aș spune că trebuie să ne uităm la cei care exprimă astfel de opinii care sunt în afara acestui spectru democratic și acesta este, de asemenea, destul de agresiv”, a rezumat Levits.

Timpul.md

Comentează

Back to top button