Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ACTUALITATE

Spania umilește Bruxelles-ul: Respinge propunerea Ursulei von der Leyen cu planul de reducere a consumului de gaze

Guvernul Spaniei a respins, miercuri seară, propunerea Comisiei Europene privind un plan de reducere a consumului de gaz natural şi denunţă pasivitatea Uniunii Europene în criza energiei.

Guvernul Spaniei „nu susţine” propunerea Comisiei Europene privind aplicarea unui plan de urgenţă în scopul reducerii consumului de gaz natural, a declarat miercuri seară vicepremierul spaniol Teresa Ribera, care este şi ministru al Tranziţiei Ecologice.

„Considerăm că această propunere a fost formulată fără indicaţii prealabile, fără o dezbatere de orientare generală în Consiliul European, mai ales în contextul în care consecinţele economice şi impactul la nivel de redistribuire a resurselor sunt foarte importante. Nu se poate cere un sacrificiu pentru care nu a fost solicitată opinie prealabilă”, a afirmat Teresa Ribera, citată de cotidianul El Mundo.

„Spania şi-a făcut temele în domeniul energetic, acţionând în mod constant şi plătind mult mai mult decât partenerii noştri europeni. Putem fi mândri de ceea ce am realizat şi pentru vocaţia de a contribui la reacţia europeană. Este necesară o dezbatere serioasă şi onestă. În schimb, acest plan impune soluţii care nu sunt adecvate şi eficiente. La nivelul Uniunii Europene, am observat o lipsă profundă de acţiuni. Spre deosebire de alte ţări, Spania nu a trăit din mijloace externe la nivel energetic şi, indiferent ce se va întâmpla, spaniolii nu vor suferi restricţii privind alimentarea cu gaze”, a subliniat Teresa Ribera.

Comisia Europeană a propus miercuri un nou instrument legislativ şi un Plan de reducere a cererii de gaz la nivel european, în sensul diminuării consumului cu 15% în întreaga Europă până în primăvara următoare. „Toţi consumatorii – administratori publici, clienţi particulari, proprietarii imobilelor publice, furnizorii de energie şi sectoarele industriale – pot şi trebuie să ia măsuri pentru reducerea gazului”, argumentează Comisia Europeană, care susţine că va accelera propriul efort de diversificare a surselor de aprovizionare.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button