ACTUALITATE

Kremlinul acuză guvernul PAS de la Chișinău că „recurge la măsuri dure împotriva opoziției”, departe de conceptul de „democrație” 

Moscova urmărește modul în care cei aflați la putere în Republica Moldova tratează opoziția, a declarat miercuri purtătorul de cuvânt al președinției ruse, Dmitri Peskov, relatează agenția TASS.

„Urmărim îndeaproape evoluțiile și vedem cum actualele autorități moldovenești încearcă metodic să impună o agendă antirusească și să împovăreze [națiunea] cu idei despre o amenințare efemeră, făcând tot posibilul pentru a îndepărta țara din punct de vedere politic, și prin alte mijloace, de orice idee de interacțiune cu Rusia”, a explicat Peskov.

Purtătorul de cuvânt al lui Putin a adăugat că conducerea Republicii Moldova „recurge la măsuri dure împotriva partidelor de opoziție, iar acest lucru este departe de conceptul de «democrație»”.

„Acest lucru este inacceptabil, deoarece contrazice pur și simplu ideea centrală a procesului democratic și a competitivității democratice între forțele politice”, a subliniat Peskov.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button