Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
POLITICĂ

„Panică la Cotroceni”. Presa din Anglia anunță că Johnson ar putea fi următorul secretar general al NATO

Boris Johnson ar putea deveni secretar general al NATO, anunță publicația britanică The Telegraph.

În același timp, există temeri că președintele francez ar putea refuza această numire.

Premierul britanic Boris Johnson, care își va părăsi postul în curând, ar putea deveni următorul secretar general al NATO.

Acesta este scris de ediția britanică autorizată a  The Telegraph.

După demisie, Johnson este puțin probabil să rămână fără o poziție înaltă, mai ales pe fundalul unui sprijin puternic pentru Ucraina, care a demonstrat calități puternice de conducere ale politicianului.

Nominalizarea lui Johnson ca candidat pentru funcția de secretar general al Alianței Nord-Atlantice este susținută de membrii comitetului de apărare Richard Drax și Mark Francois, precum și de fostul ministru britanic David Jones.

„Dacă ar fi aplicat pentru funcția de secretar general al NATO, bănuiesc că s-ar putea adresa președintelui pentru recomandări”, a spus Francois.

Totodată, șeful Statului Major General al Forțelor Armate Britanice în perioada 2006-2009, Richard Dannat, consideră că scandalurile din jurul lui Johnson, din cauza cărora și-a anunțat demisia, ar putea zgudui încrederea în politician. El nu îl vede pe Johnson ca secretar general al NATO din cauza calităților sale personale, dar numește sprijinul său pentru Ucraina „pur și simplu fantastic”.

Sursa publicației din Ministerul britanic al Apărării se îndoiește de probabila numire a lui Johnson în funcția de secretar general al Alianței. Oficialul, vorbind sub condiția anonimatului, a spus că președintele francez Emmanuel Macron ar putea refuza o astfel de numire.

„Realitatea este că reprezentanții NATO sunt numiți prin decizie unanimă. Orice țară poate pune veto. Credeți că președintele Macron l-ar numi pe Boris Johnson pentru postul de secretar general al NATO? Aceasta este o provocare pentru partea britanică. Da”, a spus oficialul.

NATO este condusă în prezent de Stoltenberg. El a fost numit în această funcție în 2014 pentru o perioadă de 5 ani, dar în 2019 mandatul i-a fost prelungit până în octombrie 2022. Pe 24 martie, printr-un război pe scară largă al Federației Ruse împotriva Ucrainei, țările membre NATO au decis că Stoltenberg va rămâne până la 30 septembrie 2023.

Locatarul din Cotroceni visează să ajungă secretar al NATO, după ce n-a reușit să facă nimic în cele două mandate de Președinte al României.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button