ECONOMIE

Un pedagog în România câştigă între 500 şi 600 de euro net pe lună, în timp ce Nicolae Ciucă are o pensie de peste 3500 de euro lunar

Un pedagog are un salariu care variază, în medie, între 500 şi 600 de euro net pe lună, arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs.

„Platforma BestJobs reprezintă o sursă foarte bună de candidaţi pentru grădiniţele sau şcolile private, after school-uri sau creşe. În prezent, se caută candidaţi pentru poziţia de pedagog. Aceştia necesită în primul rând studii în domeniul pedagogiei sociale, asistenţei sociale sau psiho-pedagogiei, capacitatea de a comunica cu părinţii şi cu personalul centrului şi, de asemenea, abilităţi de organizare, planificare şi structurare a programului educaţional. Poziţiile deschise se adresează persoanelor empatice, optimiste, creative şi răbdătoare, care au un nivel mediu spre avansat de redactare şi comunicare în limbile engleză şi/sau franceză, în funcţie de job. Conform datelor de pe platformă, se caută astfel de candidaţi în Timişoara, Bucureşti şi Sibiu, iar pentru această poziţie, oferta salarială medie este cuprinsă în intervalul 500-600 euro pe lună”, spune Ana Vişian, marketing manager, BestJobs.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: tichete de vacanţă şi vacanţa de vară.

În prezent, 88 de posturi vacante pentru poziţia de pedagog sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Timişoara, Bucureşti şi Sibiu.

Ciucă are pensie militară de aproape 18 000 lei lunar

Potrivit declarației de avere completată în iunie 2022, șeful Guvernului PNL-PSD-UDMR a raportat pentru anul trecut venituri cumulate în valoare de 166.129 de lei, pe de o parte ca ministru al Apărării (peste 148.000 de lei), iar ulterior ca premier (peste 17.000 lei).

Premierul Ciucă, care consideră că pensiile militare nu ar fi pensii speciale, ci pensii de serviciu, a încasat anul trecut de la Ministerul Apărării o pensie de serviciu de aproximativ 215.000 de lei.

Comentează

Back to top button