Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ACTUALITATE

„Începutul sfârșitului” pentru regimul Putin. „E uimitor cum un marxist versat nu înțelege că factorii materiali sunt esențiali”

Regimul lui Vladimir Putin se află la „începutul sfârșitului”, pe fondul invaziei sale a Ucrainei, preconizează expertul în politică rusă Iver Neumann.

Președintele rus a lansat invazia Ucrainei la sfârșitul lunii februarie, invocând dorința sa de a elibera regiunea separatistă Donbas, dar a avut dificultăți până acum să-și atingă obiectivele majore, după ce a primit un răspuns mai puternic decât se aștepta din partea armatei ucrainene. Luptele rămân concentrate în estul Ucrainei.

Invazia a fost întâmpinată cu o reacție internațională puternică, pe fondul unor presupuse crime de război și a lipsei de justificare. Majoritatea națiunilor occidentale au lovit Rusia cu sancțiuni, inclusiv asupra petrolului, un export cheie rusesc, în săptămânile care au urmat lansării invaziei. Sancțiunile au fost văzute ca o lovitură pentru economia rusă și conducerea lui Putin, deși foarte mulți ruși continuă să-și susțină președintele.

Dar Neumann, un politolog norvegian care studiază politica rusă, a prezis că consecințele ar putea contribui la „începutul sfârșitului” conducerii lui Putin, într-un interviu publicat sâmbătă, 30 iulie, de Radio Europa Liberă.

El a subliniat o multitudine de factori care ar putea avea un impact negativ asupra economiei Rusiei, inclusiv sancțiunile, companiile care pleacă din țară în urma invaziei și reducerea dorinței altor țări de a accepta exporturile rusești.

„Așadar, de când mandatul lui Putin a început în urmă cu 22 de ani, foarte puțin, dacă ceva, s-a întâmplat cu adevărat economiei. Și mi se pare uimitor faptul că un marxist versat ca Putin pur și simplu nu înțelege că factorii materiali sunt esențiali”, a spus el la Radio Europa Liberă.

Cu toate acestea, este dificil de prezis exact când se poate prăbuși regimul sau ce ar putea urma, a avertizat Neumann.

„Regimul său a făcut o treabă eficientă de a înlătura ceea ce rămăsese din gândirea și munca liberală organizată în Rusia. Rău pentru țară, bun pentru regimul Putin”, a spus el.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button