POLITICĂ

România (Ne)educată! PSD+PNL au decis ca elevii români de la sate să rămână fără bursa socială

Bursa socială pentru elevii din mediul rural, care merg la liceu în altă localitate pentru că nu au în localitatea lor o astfel de instituție de învățământ, a fost eliminată de Ministerul Educației prin ordinul de ministru pe 7 septembrie 2022.

Acordarea bursei nu era condiționată de venitul net lunar al familiei. Măsura fusese introdusă în 22 decembrie 2021.

Cuantumul bursei sociale este de 200 de lei pe lună.

Decizia nu a fost anunțată public de Ministerul Educației.

Oficialii de la conducerea instituției vorbeau până acum despre majorarea bugetului de burse și despre din ce în ce mai mulți beneficiari, potrivit edupedu.ro.

Forma articolului din ordinul nou cu criteriile de acordare a burselor școlare elimină liceenii:

„Elevii din învățământul primar și gimnazial din mediul rural, care sunt școlarizați într-o altă localitate, întrucât nu au posibilitatea să studieze într-o unitate de învățământ din localitatea de domiciliu, acordarea bursei nefiind condiționată de venitul net lunar al familiei; prin localitate de domiciliu se înțelege comuna/orașul cu subdiviziunile sale administrative”, se arată în actul normativ.

Reprezentanții Ministerului Educației ar fi invocat lipsa banilor în tăierea liceenilor din mediul rural de pe lista beneficiarilor de burse de ajutor social.

Nici elevii de clasa a V-a nu mai primesc deloc burse de merit, potrivit aceluiași ordin.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button