EXTERNE

10 lucruri pe care nu le știai despre Regina Elisabeta a II-a

La doar câteva luni de la Jubileul de Platină, una dintre cele mai cunoscute personalități ale zilelor noastre a încetat din viață. Am făcut o listă cu câteva dintre lucrurile mai puțin cunoscute despre Majestatea Sa Elisabeta a II-a, pentru a vă face o idee despre omul din spatele uneia dintre cele mai vizibile monarhii din lume.

De la câți câini a deținut până la limba străină pe care o putea vorbi fluent, iată câteva lucruri pe care nu le știați despre cel mai longeviv monarh al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord:

Primul cal al Reginei se numea Peggy

Regina a primit primul ei cal, un ponei Shetland pe nume Peggy, de la bunicul ei, regele George V, și de atunci echitația a devenit una dintre pasiunile sale.

Regina a deținut peste 30 de câini din rasa Corgi pe parcursul vieții

Toată lumea a aflat că regina iubește câinii din rasa Corgi, dar știați că a deținut peste 30 de-a lungul vieții?

„Majestatea Sa Regina este un dresor fantastic de câini”, spunea Roger Mugford, fostul antrenor al câinilor regali din rasa Corgi, pentru Country Living. „Când am vizitat-o, avea nouă câini și erau incredibil de bine controlați, bine gestionați și ascultători”.

Regina nu are nevoie de permis pentru a conduce

Regina este singura persoană din Marea Britanie care nu are nevoie de permis pentru a conduce pe drumurile publice. Și cum, pe lângă pasiunea pentru cai și pentru câini din rasa Corgi, Majestății Sale îi plăcea și să conducă, a fost văzută adesea la volan pe parcursul vieții.

Regina a studiat istoria constituțională și dreptul

După ce tatăl ei a devenit rege, în 1936, prințesa Elisabeta a început să studieze istoria constituțională și dreptul. Majestatea Sa a studiat și franceză, germană și muzică, în perioada când a fost educată acasă.

Regina vorbea fluent franceza

Potrivit publicației Express, cel mai probabil, Regina ar fi învățat limba franceză de mică, de la guvernanta ei, Marion Crawford. De câte ori a vizitat Franța, regina a vorbit limba din Hexagon.

A făcut mai multe vizite oficiale decât orice monarh britanic

Potrivit site-ului Familiei Regale, Majestatea Sa a făcut mai multe vizite oficiale decât orice monarh britanic. Numai în Commonwealth, ea a avut peste 150 de apariții oficiale în timpul domniei sale.

A fost voluntar șofer de camion în timpul celui de-al Doilea Război Mondial

Înainte de a deveni Regina Elisabeta, prințesa Elisabeta s-a oferit voluntar ca șofer de camion și mecanic în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Acest lucru a făcut-o prima femeie membru al familiei regale care a fost în armată.

Regina a pozat pentru peste 200 de portrete oficiale

Majestatea Sa a pozat pentru peste 200 de portrete oficiale de-a lungul vieții. Primul făcut vreodată a fost în 1933, când avea doar șapte ani, și autor a fost artistul anglo-ungar Philip Alexius de Laszlo.

Majestatea Sa a vorbit pentru prima dată la radio la vârsta de 14 ani

Regina este cunoscută pentru emisiunile ei de radio și televiziune, dar a fost auzită pentru prima dată la radio la doar 14 ani. Vorbind despre evacuarea copiilor, ea a spus la BBC’s Children’s Hour: „Pot să vă spun cu adevărat tuturor că noi, copiii de acasă, suntem plini de veselie și curaj. Încercăm să facem tot ce putem pentru a-i ajuta pe marinarii, soldații și aviatorii noștri și încercăm, de asemenea, să ne ducem propria parte din pericolul și tristețea războiului”.

Regina a inaugurat Opera din Sydney

Regina a inaugurat oficial, pe 20 octombrie 1973, Opera din Sydney, clădirea emblematică a Australiei.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Irlandei de Nord a murit, joi, la Castelul Balmoral, la vârsta de 96 de ani.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

Comentează

Back to top button