Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
OPINII

Nicolae Ceaușescu a fost omorât pentru că ne ținea în întuneric? Acum cine vrea sa ne taie curentul?

Evenimentele din ultima vreme anunță noi majorări de prețuri și de taxe! Cine câștigă? Cine pierde?

Manipularea este prezentă, așa cum omniprezența a devenit și dezinformarea!

Sa fie adevărat că România se dorește să ajungă „Tara orbilor și a surzilor”?

Cine negociază prețul la gaze în condițiile în care frigul se anunță în casele românilor, după o vară în care apa rece a fost de multe ori inexistentă?

Robinetul la gazul rusesc se închide? Cine sunt noii furnizorii și cine negociază prețul?

De la romanii umiliți cu facturi uriașe, ținuți la ușă furnizorilor de energie și până la incertitudinea fixării prețului la pompa de benzina, promiscuitatea socială creste!

Sa fie întâmplător că în ultimă vreme, românii au primit notificări de la furnizorii de energie

prin care sunt avertizați că pot rămâne fără curent, dacă depășesc constant limita contractata? Multi au au rămas deja fără curent, potrivit Social media!

Sa fie lampa cu gaz o soluție pentru casele românilor?

Dacă înainte de 1989, românii erau ținuți în întuneric pentru plata datoriei externe, astăzi cine stinge lumina, după ce cota de kWh va fi depășită?

După 33 de ani de așteptări spulberate și de speranțe prăbușite, vreau sa cred că România nu este o tara abandonată! Totuși, cine controlează prețul și la energie?

Afacerile nu se sting, așa cum nici interesele nu dispar niciodată!

Mai devreme sau mai târziu, adevărul iese la lumina! Dar ce facem cu adevărul?

România mai are interese naționale?

Adevărul nu trebuie ținut încuiat după ușă!

Cu puțin timp în urmă am scris despre interminabile interes și afaceri, dar și despre „spionii lui Nicolae Ceaușescu”, în fapt spionii României, oameni sacrificați, poate chiar „vânduți” pe un petic de hârtie!

Sa fie adevărat ca de astăzi agenții de informații se recrutează din patru motive, respectiv „o pasiune pentru acronimele mnemotehni­ce – acesta fiind MISE – „șoareci” – Money, Ideology, Sex, Ego – „bani, ideologie, sexualitate, orgoliu” și mai puțin pe baza sentimentului național de iubire față de Tara?

În fata intereselor nevăzute, România mai are nevoie de spioni?

Fără să îndemnăm la atitudini neconforme cu respectul față de lege, în mod cert, România are nevoie de servicii de informații, așa cum are nevoie de echilibru în împrumuturile externe, dar și de măsuri economice, de susținere a populației, pe termen mediu și lung!

Ce este cel mai important pentru viitorul nostru?

Recent, Excelenta sa David Saranga, Ambasadorul Statului Israel la București aprecia că cea mai importantă investiție a unui stat înseamnă investiția în oamenii săi!”

Ce facem noi pentru tinerii de azi, viitorul de mâine?

Ce înseamnă viitorul nostru în condițiile în care tinerii sunt ⁷îndemnați să plece din Țară?

Ce facem pentru Olimpicii noștri? Ce viitor construim pentru copiii care așteaptă un corn și un pahar cu lapte dimineața la școală?!

Viața nu trebuie privită prin fereastra!

Cât de importante sunt educația, sănătatea și securitatea națională?

Investițiile pentru produsele „Second Hand” pe cine ajuta!

Miile de mesaje primite din partea dumneavoastră, a cititorilor, oameni preocupați de soarta României, demonstrează că mai avem o șansa pentru România de mâine, chiar dacă realitatea este crunta!

Multi, foarte multi dintre romani trăiesc în sărăcie, fara locuri de munca și înglodați de datorii!

Ce este de făcut?

Dacă răbdarea ne face mai buni, în mod sigur simplitatea păstrează sănătatea!

Răbdare, răbdare! Dar până când?

Cum este posibil sa avem români care, după o viață, sacrificată în condiții grele de muncă, sunt nevoiți sa se hrănească din tomberoanele cu gunoi? Cum este posibil sa auzim tot mai des de demnitari „aleși”, cu averi de milioane de dolari?

Cum este posibil sa devenim complici la rușine și neputința, în condițiile în care părinții noștri își cumpără cu greu medicamentele pentru încă o zi de viață?

Cine mai gândește la „România normala”?

Cine mai gândește la romanul obișnuit, plătitor de taxe? Cine mai poarta recunoștință pentru oamenii care au construit o Românie frumoasa, râvnită și dorită bucată cu bucată? Cine mai gândește la oameni striviți și sufocați de vii în minele de cărbune, astăzi și acestea dispărute?

Tot ce este bun într-o țară trebuie sa dispară?

„Calul Troian” nu este o metafora!

Sa fie adevărat că cel pe care îl aduci in casa este primul care te pocnește cu lingura in cap?

Atacul la încredere nu se oprește aici!

În timp ce mintea ne este ocupată de posibil agenți de influență, bine plătiți, cu misiuni desprinse din directivele secrete, dar și din „Tratatul de Dezinformare” al lui Vladimir Volkoff, România mai are nevoie de independență? Ce mai înseamnă suveranitatea României?

Credința în Dumnezeu și conștiința națională nu trebuie să dispară, așa cum nu trebuie sa dispară nici speranță românilor!

Cine aplica principiul „dezbina și stăpânește”?

Bubulii lovesc România?

Psihosociologul Roger Muchielli scria în 1971 în manualul „Subversiunea”:”acțiunea subversivă urmărește trei scopuri:

  • să demoralizeze națiunea vizată și să dezintegreze gru­pările care o constituie;
  • sa discrediteze autoritatea, precum și pe apărătorii, func­ționării și notabilitățile sale;
  • sa neutralizeze masele pentru a împiedică orice inter­venție spontană generală în favoarea ordinii stabilite, în mo­mentul ales pentru cucerirea non-violentă a puterii de către o mică minoritate”.

Sa fie adevărat în acest context că „realitatea socială nu este importanta! Părerea oamenilor este importanta”?

Cine aplica formula magica „zahăr și ulei” pentru un Vot?

Mesajele primite cu privire la viitorul nostru, conturează nevoia de certitudine in fata incertitudinii și de normalitate în fata anormalității!

Misiuni operative? Acțiuni psihologice speciale?

Ce înseamnă unitatea românilor în fața acțiunilor de intoxicare și de manipulare?

Gândurile distinsului cititor Flavius – Josef Haltrich, un neamț cu suflet de roman autentic, un extraordinar cunoscător al geopoliticii și al specificității serviciilor de informații,nu trebuie uitate!

În fata nevoii de adevăr cu privire la problemele reale ale românilor, reacția distinsului prieten care obliga la reflecții!

„Guvernul mondial conduce lumea? Dispare România după Harta lumii?

Nu pot decât sa spun… Wow…!

Cred ca este cel mai dur, trist dar totuși plin de adevăr articol din cate am citit pana acuma…! Și tind sa cred ca un prin acest articol ați pus cireașă pe tort și cred cu tărie ca acest articol va deranja mult mai mult decât credeți…!

Sunt sigur ca veți fi numit „omul rușilor” în urma acestui articol…! Dar oare de către cine? Culmea fix de acea „oameni ai rușilor”.

Nu sunt eu în măsura sa va dau sfaturi și nici nu as îndrăzni asa ceva, dar gândiți-vă serios la politica…! Adunați o echipa în jurul dvs și faceți ceva pentru tara asta, pentru romani…! Asa cum v-am mai spus cu ceva vreme în urma „pentru viitorul meu îmi pun speranța în prezentul dvs!

Tind sa cred ca tara asta mai are o șansă, ca mai sunt oameni care doresc binele tarii, oamenii care nu sunt vânduți, fie Rusiei, fie Statelor Unite, fie Uniunii Europene…!

Avem nevoie de oameni care sa ne trezească…! Pana nu este mult prea târziu…! Nicolae Ceaușescu și-a înfometat, și-a ținut poporul în frig pentru a achita datoria externă, dar nu era vândut! Tot ce a făcut, a făcut pentru viitorul țării…care astăzi este tot mai departe! Oare doar românii au fost înfometați intenționat pentru un viitor mai bun? Oare nemții nu au avut o istorie identică imediat după al Doilea Război mondial, când oamenii de rând mureau de foame pentru a clădi o nouă Germanie?

De ce nemții au ajuns unde au ajuns, în timp ce noi, românii, trăim așa cum trăim?!”

România mai are șansa?

Considerând aprecierile primite, vreau sa cred că sunt în asentimentul dumneavoastră! Cu asemenea oameni, mai avem o șansă!

Imposibilul devine tot mai des posibil!

Tehnicile de manipulare insistă pe dezrădăcinarea unui popor prin ștergerea istoriei!

În fata frontului nevăzut al manipulării și al dezinformării,

România doarme?

Cât de importanta este memoria colectivă?

În repetate rânduri am amintit despre despre nenumărate dureri scrise cu sânge în cartea de istorie!

Ce înseamnă pentru conștiința națională sacrificiul lui Horea, Closca și Crișan, jupuiți de vii și trași în chinuri groaznice pe roata?

Cine mai vorbește pentru aducere aminte, de dominația horthystă în Transilvania de Nord Vest, din 1940 până în 1944?

Cine vrea sa mai știe despre romanii schingiuiți și arși de vii la Moisei, Ip și Traznea de armata maghiară, dar și grupări de paramilitari precum Rongyos Garda – ”Garda zdrenţăroşilor”, Turani Vadaszok- ”Vânătorii turanici” sau Vitez Rend – ”Ordinul vitejilor”?

Cine mai vorbește despre crimele de la Nușfalău, în apropiere de Șimleul Silvaniei, de la Cerisa, Bretcu, Mureșenii de Câmpie sau Marca?

Potrivit lui Gavril Butcovan, în localitatea Ip au fost uciși 157 români! Supraviețuitor al ororilor comise de armata de ocupație hortysta, in ziua de 14 septembrie 1940, domnul Gavril Butcovan povestește cele trăite: „oamenii erau decapitați, sfârtecați cu baionetele și schingiuți. Femeile gravide erau tăiate cu baioneta, iar pruncii nenăscuți aruncați afară. Înainte de a fi executaţi, mulţi români au fost torturaţi, bătuţi, li s-au tăiat mâinile, nasul, urechile, limba, organele genitale, le-au fost scoși ochii, femeilor le-au fost tăiați sânii!”

La 9 septembrie 194O, în localitatea Trăsnea, nu departe de Zalău, 93 de persoane, 87 români și 6 evrei, au fost ucise cu bestialitate de batalionul 22 de grăniceri Debrezcen! Ana Sălăjan, în vârstă de 31de ani, însărcinată, a fost străpunsă în inima cu baioneta! Vasile Margaraș a fost găsit cu capul spintecat în două! Copilul Sălăjan Ion, în vârstă de 2 ani, a fost sfârtecat de grenade’

Cine are dreptul să omoare un om, fie el român sau evreu?

Conform statisticilor existente, în perioada 30 august 1940 – 2 noiembrie 1941, 919 persoane au fost ucise, 1126 au fost schingiuite, numeroși alți români fiind deportați în lagărele organizate de ocupația hortysta la Someșeni și Florești, nu departe de Cluj Napoca!

Ce înseamnă viața unui om?

În căutarea unor răspunsuri, am vorbit despre Transilvania furata prin Dictatul de la Viena, la 30 august 2940 și redata românilor de Armata Română la 25 octombrie 1944!

Istoria nu se scrie de pe o zi pe alta! Pe cine supără adevărul?

Cu speranța că lumea poate fi mai buna, am vorbit despre prietenii văzuți și nevăzuți, despre fantomele operative, despre agenții lichidabili și despre cutiile de rezonanță! Vectorii de influență și trolii informaționali încă mai așteaptă!

Cu respect față de adevăr, am vorbit despre Transilvania vândută, astăzi, bucată cu bucata!

Am vorbit despre România analfabeta, în condițiile în care rapoartele guvernelor nu ezita să amintească despre „semianalfabeții funcționali”!

Am vorbit despre sărăcie, despre durerea oamenilor în vârstă, bunicii și părinții noștri, lipsiți de o pâine, dar și de nepăsarea „cotaților în copacii puterii”, a celor care au datoria să gândească pentru români!

Am vorbit despre România anului 2014, despre împrumuturile din 2016 și despre băieții deștepți așezați la butoane în 2019. Am vorbit despre drama românilor încuiați după ușă de Covid 19, despre romanii lipsiți de locurile de muncă în 2021 și atacați de dobânzi tot mai mari la creditele făcute pentru o casa, în 2022!

Am rugat sa nu uităm niciodată Colectiv – un cuvânt care arde! ATI – Piatra Neamț și Matei Balș – români arși de vii! Maternitatea Giulesti – îngerași înălțați de flăcări la Cer!

Am vorbit și vorbesc cu speranța că unitatea întărește sufletul în fața durerii!

Nu sunt, însă, singurul care am vorbit!

Distinsul Academician, prof.univ.dr. Ion Aurel Pop, Președintele Academiei Române, dar și prietenul Marcel Bărbătei, neobosit militant împotriva nedreptăților românilor, au atras atenția de nenumărate ori asupra riscului deznaționalizării romanilor! Dar cine poate sa audă? Cine vrea să audă?

Puterea cuvântului ataca „limbajul de lemn”, specific manipulării, cu atât mai mult cu cât minciuna obligă la tinere de minte! Nu cumva din ce în ce mai des lipsește curajul de a ne face auzite bucuriile, dar și durerea?

Deși frontul intereselor își păstrează direcția! În fața acțiunilor subversive și a misiunilor străine de preluare a controlului asupra resurselor, aproape îndeplinite, istoria rămâne o carte deschisa pentru minte și pentru suflet!

Timpul nu ne așteaptă!

Tragediile de la Ip, Moisei, Trăsnea și Nușfalău obliga la neuitare, dar noi ce am învățat din toate acestea?

Viitorul nostru?

Problemele reale ale românilor trebuie să ocupe mai mult mintea guvernanților!

Ce lăsăm în urma noastră? Cine are nevoie de putere?

Omul de televiziune, Florin Călinescu surprinde prin simplitate, dar și prin puterea de a rezista încercărilor vieții! Redau cu aproximație, dar și cu deplină recunoștință, o lecție adevărată pentru viață!

„Aflat într-un spital, Florin Călinescu a întâlnit pe hol un îngeraș, un copilaș dornic de joacă! Lipsit de păr pe cap, în urma ședințelor de chimioterapie, copilul își dorea să se joace! Nenea, va jucați cu mine? Florin Călinescu a bâguit câteva cuvinte și a rugat sa ne jucam mâine! Copilul a răspuns imediat…Da, dar mâine poate că nu mai sunt eu! „

Cuvintele sunt de prisos!

Cine poate sa privească în ochi acest îngeraș?

Ce facem pentru copiii noștri?

Cine își mai dorește averi și funcții?

România încotro?

Nicolae Radu – Profesor Universitar Dr

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Albu Mihaela

Albu Mihaela lucrează în presă din 2011 și a învăţat să facă ştiri la o televiziune locală unde s-a specializat pe politică, justiției și economie.

1 comentariu

Comentează

Back to top button
%d blogeri au apreciat: