Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
ACTUALITATE

Putin și Lucașenco nu au primit invitaţii la înmormâmtarea Reginei Elisabeta a II-a

La funeraliile de stat ale reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, vor asista aproximativ 500 de demnitari din întreaga lume, dar nu au fost trimise invitaţii liderilor Rusiei, Belarusului sau Myanmarului, în timp ce Iranul va fi reprezentat doar la nivel de ambasador, au declarat surse de la Palatul Whitehall, după cum relatează marţi PA Media/dpa.

Funeraliile vor avea loc la Westminster Abbey – biserică istorică ce poate găzdui aproximativ 2.000 de persoane – lunea viitoare, la ora locală 11:00.

Invitaţii au fost trimise la sfârşitul săptămânii trecute şefilor de stat din ţările cu care Marea Britanie are relaţii diplomatice. În majoritatea ţărilor, invitaţia se extinde la şeful de stat şi la un invitat. Cu toate acestea, liderii din Rusia, Belarus şi Myanmar nu au primit invitaţii.

Mulţi alţi preşedinţi şi monarhi şi-au confirmat prezenţa până acum. Potrivit PA Media/dpa, nu se crede însă că va veni la Londra şi preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, care şi-a făcut timp din organizarea luptei ţării sale împotriva forţelor preşedintelui rus Vladimir Putin pentru a semna o carte de condoleanţe pentru regină.

Sicriul reginei va rămâne în Westminster Hall până luni, când va fi dus în procesiune de la Palatul Westminster la Westminster Abbey pentru slujba de înmormântare.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button