EXTERNE

Cancelarul german și Putin n-au vorbit din primăvară

Președintele rus Vladimir Putin și cancelarul german Olaf Scholz au avut convorbiri telefonice, transmite guvernul german.

Conversația a durat o oră și jumătate. În timpul conversației, părțile au discutat despre situația din Ucraina, în special despre siguranța centralei nucleare din Zaporojie.

Potrivit guvernului german, Scholz l-a îndemnat pe Putin să-și retragă complet trupele de pe teritoriul ucrainean și să ajungă la o soluționare diplomatică a situației, precum și să asigure accesul Crucii Roșii la prizonierii ucraineni.

La rândul său, Kremlinul a precizat că Putin „a atras atenția cancelarului federal asupra încălcărilor flagrante ale dreptului umanitar internațional de către partea ucraineană” și i-a reamintit acestuia necesitatea de a respecta acordul privind cerealele, conform căruia ar trebui eliminate obstacolele în calea exportului de îngrășăminte rusești.

Potrivit rapoartelor oficiale de pe site-ul Kremlinului, Putin și Scholz nu au mai vorbit la telefon din 28 mai. Cu toate acestea, ei au avut până la nouă conversații în primele trei luni de război (unele dintre acestea l-au implicat și pe președintele francez Emmanuel Macron).

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button