ROMÂNIA

Ciolacu, despre prăbușirea Coaliției și ascensiunea fulminantă a AUR: Românii au dreptate

George Simion susține că Partidul AUR a ajuns la aproape 30% în sondaje, în timp ce Marcel Ciolacu susține să astfel de fenomene sunt firești, vizibile în toată Europa. 

Partidul AUR a reușit să obțină la alegerile parlamentare din 2020 10%, în condițiile în care era evaluat în sondaje cu 0-2%. Mai mult, partidul creat de către George Simion și Claudiu Târziu a câștigat categoric în diaspora, în fața USR. Acum, AUR se pregătește de alegerile anticipate, iar Marcel Ciolacu a oferit o reacție la România TV, în urma ascensiunii spectaculoase a partidului conservator.

„Întotdeauna românii au dreptate. Românii decid. Nu ai dreptul să comentezi creșterea unui partid. Nu am mai făcut un sondaj de opinie de mult timp, nu comentez. Când se vor apropia alegerile, vom face. Există o erodare a partidelor aflate la guvernare, un lucru normal. Dar nu puteam să rămânem spectatori meschini, așteptând să-și rupă gâtul (n.r. – cei de la guvernare și românii)… (…) Există astfel de fenomene în toată Europa (n.r. – formațiuni suveraniste). 

Nu cred că AUR e un reprezentant al fenomenului suveranist. Vorbim despre naționalism economic. Nu mai suntem în anii ‘2000, lumea evoluează. 

Întotdeauna când sunt crize, societatea se transformă și se transformă și liderii. Avem obligația să depășim cu românii în această perioadă complicată. Să lăsăm calculele! Să lăsăm acest joc și cerc limitat în care ne gândim ce facem noi. Noi avem o obligație în acest moment. Aceasta e provocarea!”, a transmis Marcel Ciolacu, la România TV.

Puteţi urmări ştirile 10TV.RO şi pe Facebook!

Comentează

Back to top button